karollos Napisano 25 Kwiecień 2013 Share Napisano 25 Kwiecień 2013 (edytowane) Witam. Przegladałem to forum od dłuższego czasu i w końcu postanowiłem się uaktywnić Od niedawna uczę się rysować digitalowo, wcześniej to były głownie tradycyjne techniki. Także jedźcie po mnie, byle humanitarnie. Postaram się przyjąć krytykę po męsku :) Edytowane 5 Lipiec 2013 przez karollos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Mały update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Weź się za podstawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Do kopii wybieraj sobie na razie prostsze, mniej skomplikowane oryginały. Lepiej zrobić dobrze coś łatwego niż totalnie polec na czymś trudnym. Zamiast ilustracji porób studia z natury, najlepiej maluj proste obiekty typu walce, kostki i kulki. Podstaw nie przeskoczysz, nie ma się co przerzucać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Kwiecień 2013 Share Napisano 29 Kwiecień 2013 pigmentality loading... 3/8 chunks :D to co chłopaki wyżej plus na początku używaj jak najwiekszych pędzli i stopniowo schodz do mniejszych (jesli masz problem z "trafieniem" z plamą zrób szkic na nowej warstwie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Hej, dzięki za odzew Macie rację, jestem trochę niecierpliwy. Po prostu chciałbym od razu wymiatać, ale to nie takie łatwe :P Studia z natury to rzeczywiście dobra rzecz, na pewno się za to zabiorę. Tymczasem dzisiejsze szybkie portrety (ze zdjeć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 1 Maj 2013 Autor Share Napisano 1 Maj 2013 (edytowane) Dzisiaj trzasnąłem taką oto martwą naturę. Nie jestem jeszcze zadowolony z chaotyczno-brudnej pracy pędzla, ale tak to chyba nie jest najgorzej? Edit: Teraz działa? Edytowane 1 Maj 2013 przez karollos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 1 Maj 2013 Share Napisano 1 Maj 2013 (edytowane) Nie widać pracy polecam poczytać Jak się powinno dodawać obrazki.pozdro Edit: tak teraz już widać widziałem to na fb jak się nie mylę :D proszę dzielnie i spokojnie czekać na "Rycerzy Pigmentality" oni ci dobrze poradzą:D ale ostrzegam ich miecze i siekiery sa baaaardzo ostre :D Edytowane 1 Maj 2013 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 7 Maj 2013 Autor Share Napisano 7 Maj 2013 nowa martwa natura i kilka szkiców - głównie anatomia (powoli trawię Hamptona, na razie tak mi to wychodzi) I małe próby z designem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 11 Maj 2013 Autor Share Napisano 11 Maj 2013 Nowa porcja szkiców, sylwet i pierwsza, skromna próba studium materiału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 12 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Może i nic specjalnego, bo ze zdjęcia, ale to zawsze jakieś ćwiczenie. Coraz większą swobodę czuję pracując z tabletem i to mnie cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 5 Lipiec 2013 Autor Share Napisano 5 Lipiec 2013 Kilka moich ostatnich prac, powoli czuję jakiś postęp, ale to nie mnie oceniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 11 Listopad 2013 Autor Share Napisano 11 Listopad 2013 Trochę czasu minęło od mojego ostatniego posta Rysuję teraz więcej z natury, uczę się z tutoriali. Ogólnie zmieniłem nieco podejście do pracy, mam nadzieję że mi to wyjdzie na dobre Oto kilka nowszych rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu Napisano 11 Listopad 2013 Share Napisano 11 Listopad 2013 Martwa chyba poprawna :). Tzn. widzi mi się, tylko dezodorant wyszedł płasko w moim odczuciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 :P chcialam napisac: @kalber ktora to juz teczka z kolei? patrze, a to nie kalber tylko karollos. xD ok, no, martwe najsilniejsze z tej teczki. nauke wyciagnieta z martwych przenos na malowanie czegokolwiek innego. nie wiem czemu martwe sa tak dobre, a cala reszta jest nierowna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 Telka odwal się dobre :P jędza jesteś, ja już teczki nie prowadzę zostałem cichym obserwatorem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 czeemu XD chcesz byc serio samotnym artysta na artystycznej drodze? XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 Jestem sam, zawsze byłem, a prowadzenie teczki tutaj nie ma sensu już :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 prowadzenie teczki tutaj nie ma sensu już :D piszesz to w nowej teczce nowego forumowicza xD byś ładnie powitał Karollosa, a nie zniechęcasz człowieka. PS: bycie emo też nie ma sensu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 15 Listopad 2013 Share Napisano 15 Listopad 2013 (edytowane) ja nie jestem qrwa emo Bejbe :D emo miele na śniadanie bo tego nie mogę przetrawic WItamy w piekle karollos Edytowane 15 Listopad 2013 przez Kalberos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 23 Marzec 2014 Autor Share Napisano 23 Marzec 2014 Znów dłużej mnie nie było, miałem trochę mniej czasu na ćwiczenie, bo klasa maturalna i tak dalej. Zmagania z kolorem, praca z wyobraźni Portrety ze zdjęć, uczę się pracować z nowymi brushami, chociaż może nieco tu z nimi przesadziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 24 Marzec 2014 Share Napisano 24 Marzec 2014 Bardzo fajna ta martwa naturka z poprzednich postów. Wrzucaj takich więcej. Na twarzach trochę rzeczywiście przesadzone z ziarnem tych nowych pędzli ;) Najlepszy jednak ten szkic drzewka. Może jakieś próby w kierunku w jakim namalowane są te liście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 26 Marzec 2014 Autor Share Napisano 26 Marzec 2014 Dzięki za odpowiedź, Mruk :) Właśnie próbuję robić tego typu kompozycje co to drzewo, ale często nic z tego nie wychodzi. Jeszcze mam do przyswojenia dużo podstaw. Kilka minutowych szkiców, bo tych nigdy nie zawiele, i kompozycja z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karollos Napisano 20 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2014 Kilka nowych prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi