Napisano 25 Kwiecień 201311 l Firma Next Limit zamieściła szereg wideo na swoim kanale YouTube poświęconych wydajności RealFlow 2013. Zachęcamy do rzucenia okiem. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2871
Napisano 26 Kwiecień 201311 l chyba nie pytasz poważnie. Ja jestem ciekaw ile cząsteczek pomieści 1GB vram.
Napisano 27 Kwiecień 201311 l @Tomo No właśnie mam duże wątpliwości co do real tima. Ale w takim razie po co pokazują sprzęt na jakim to jest robione? Bo jak to nie jest RT to procesor nie ma żadnego znaczenia - jeden to policzy w miesiąc drugi w jeden dzień ale każdy tak czy owak policzy. To co pokazali powyżej było do zrobienia i w poprzednich wersjach. Tak ja to widzę.
Napisano 27 Kwiecień 201311 l Czyli jednak można! No bo inaczej te filmy z głównego wątku nie miałby sensu.
Napisano 29 Kwiecień 201311 l GPU w RealFlow 2013 przyspieszy symulacje do ok 2x , z tego co wynika z prezentacji z linka Traitora. Już miałem nadzieje ze ten helikopterek był w realitime jak i pewnie tak pomysleli ludzie na widowni. Ale szybko ostudzono głowy :) Powiedział on ze czas tej symulacji helikopterka dzieki GPU zmalał z ok 25h do ok 15 . W każdym razie zawsze coś :)
Napisano 29 Kwiecień 201311 l W linku ktory dalem wszystko jest w real time na zeyklym gtx. A nie quadro za parenascie tysiecy
Napisano 29 Kwiecień 201311 l ale ilość cząsteczek kilkaset razy mniejsza ;) Oraz jak i jakość samej symulacji troche nie ten poziom :)