Kramon Napisano 25 Kwiecień 2013 Napisano 25 Kwiecień 2013 Siema startuje w konkursie blenderguru. tematyka sci fi więc w sumie mega. robię mech'a bo miałem w planach zrobienie sobie na ścianę to akurat zrobię 2 sprawy na raz. Blender 2.66 Silnik renderujący Cycles. Obecnie mech ma jakieś 4 miliony poly głównie zasługa tych 2 działek 6 lufowych :P Co do zrobienia z detali: -nogi do zdetalowania całe. -kable zrobienie wejść i wyjść puki co są tak po prostu puszczone i wbite. -dorobienie kabli do hydrauliki nóg -mocowanie broni -głowa -detale.. -ogon jak u skorpiona. puki co zrobiłem tyle: No i mój pierwszy WIP :P [ATTACH=CONFIG]90258[/ATTACH]
deadmaster Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Podoba się bardzo. :) Działka prezentują się świetnie, a czym on patrzy?
Biolo_idiota Napisano 26 Kwiecień 2013 Napisano 26 Kwiecień 2013 Wygląda jak jedna z "Abstract" techno tapet, soczyste kolory.
Kramon Napisano 27 Kwiecień 2013 Autor Napisano 27 Kwiecień 2013 Mały update choć trochę czasu zjadł, dodałem łączenia na przewodach tzn no wtyczki/mocowania. poprawiłem shadery i oświetlenie renderuje się szybciej i mniej szumu. z 800 sampli zszedłem do 500. Zrobiłem jako tako interior tzn ściana z extrude i parę kratownic wygląda to kiepsko ale totalnie nie mam pomysłu w co wrzucić tego mecha a chcę zachować klimat tych renderów te ściany może i wywale zostawiłbym tylko jakąś ciekawą podłogę ale na nią nie mam pomysłu muślałem o takich 2 metry na 2 metry kratownicach, ale źle to wyglądało. Jakieś pomysły? muszę to zrobić jutro bo w pon wieczorem jest konkurs. A jeszcze muszę wymodelować okablowanie nóg, głowę, mocowanie broni. detale. Miniaturka kliknij po full HD
Kramon Napisano 28 Kwiecień 2013 Autor Napisano 28 Kwiecień 2013 Chłopaki mam problem które ujęcie najlepsze mogę wybrać tylko jedno. jeszcze masę roboty w modelowaniu dojdzie jeszcze głowa. i kable na nogi. http://sta.sh/218bj5s4k4c3
Sebazx6r Napisano 28 Kwiecień 2013 Napisano 28 Kwiecień 2013 4 ale bym troche bardziej od dolu zrobil by pokazac ze jest duuuzy i moze wykadruj by calego mecha w prawym dolnym rogu bylo widac.
Kramon Napisano 29 Kwiecień 2013 Autor Napisano 29 Kwiecień 2013 Glosem wiekszosci z innego fora i kontem tego ze na rysunku mowili zeby pojazdy pokazywac z perspektywy czlowieka ujecie numer 2 Tak więc taki render leci na konkurs. ogólnie z braku czasu nie zrobiłem tak jak chciałem nie skończyłem interiora i całego mecha ale zrobiłem tak jakby prowizorkę przyciemniłem interior żeby nie było widać że go de facto nie ma. Natomiast WIP'a nie kończę po tym jak rodzina wróci spowrotem do polski to dokończę projekt. Kliknij aby wczytać w pełnej rozdzielczości
Rekomendowane odpowiedzi