blisza Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 (edytowane) hej, mam problem z wymodelowanie części głowicy kolumn jońskiej w ksztalcie kwiatu, mam dwa przekroje do tego i i zdjecie stanu rzeczywistego jak powinna wygladac. moze ktos a pomysl jakim modifierem? a moze jeszcze jeden przekroj zrobic? dwa jpg: http://imageshack.us/g/834/przekroje.jpg/ edit: wymodelowalam na razie w bardzo prostu sposob circle-> offset i extrude a z tego meshsmooth, ale moze jest inny sposob? Edytowane 7 Maj 2013 przez blisza link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 7 Maj 2013 Share Napisano 7 Maj 2013 Oops. The page you are looking for is not available. It has either been moved or deleted from our server. Click Here to return to the main index or select a destination from the menu above. Focie radzę wrzucać na imageshack.us (koniecznie w jpg. nie przepada on na png.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blisza Napisano 8 Maj 2013 Autor Share Napisano 8 Maj 2013 A czy ktoś ma pomysl jak po wymodelowaniu(juz mi sie to udalo zrobić) mozna by stworzyc efekt w modelu wybrakowania częsci materiału,postarzenia, dziur, jak tak jest w stanie rzeczywistym? )widok.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legomir Napisano 8 Maj 2013 Share Napisano 8 Maj 2013 Poszukam dziś na laptopie bo ktoś mi z IRCa wrzucał scr jak wymodelować coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 8 Maj 2013 Share Napisano 8 Maj 2013 Jeżeli masz możliwość - to w zbrushu, wypalić sobie disp mapkę i masz pięknie gotowego starocia. Jak nie - to ręcznie. :) ew. możesz pobawić się rayfire (jeśli dobrze pamiętam) i wykorzystać kawałki które za jego pomocą "odłupiesz". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi