Napisano 7 Maj 201311 l hej, mam problem z wymodelowanie części głowicy kolumn jońskiej w ksztalcie kwiatu, mam dwa przekroje do tego i i zdjecie stanu rzeczywistego jak powinna wygladac. moze ktos a pomysl jakim modifierem? a moze jeszcze jeden przekroj zrobic? dwa jpg: http://imageshack.us/g/834/przekroje.jpg/ edit: wymodelowalam na razie w bardzo prostu sposob circle-> offset i extrude a z tego meshsmooth, ale moze jest inny sposob? Edytowane 7 Maj 201311 l przez blisza link
Napisano 7 Maj 201311 l Oops. The page you are looking for is not available. It has either been moved or deleted from our server. Click Here to return to the main index or select a destination from the menu above. Focie radzę wrzucać na imageshack.us (koniecznie w jpg. nie przepada on na png.)
Napisano 8 Maj 201311 l Autor A czy ktoś ma pomysl jak po wymodelowaniu(juz mi sie to udalo zrobić) mozna by stworzyc efekt w modelu wybrakowania częsci materiału,postarzenia, dziur, jak tak jest w stanie rzeczywistym? )widok.jpg
Napisano 8 Maj 201311 l Poszukam dziś na laptopie bo ktoś mi z IRCa wrzucał scr jak wymodelować coś podobnego.
Napisano 8 Maj 201311 l Jeżeli masz możliwość - to w zbrushu, wypalić sobie disp mapkę i masz pięknie gotowego starocia. Jak nie - to ręcznie. :) ew. możesz pobawić się rayfire (jeśli dobrze pamiętam) i wykorzystać kawałki które za jego pomocą "odłupiesz".