navaja Napisano 16 Maj 2013 Share Napisano 16 Maj 2013 Hej :) Szukałam odpowiedzi ale niestety nie znalazłam... Otóż dopasowuje sobie skróty klawiaturowe do swojej pracy, ale niestety muszę to robić za każdym razem jak uruchamiam 3ds maxa, bo te skróty które ustawiłam resetują się do domyślnych. Czy ktoś z was wie jak to ustawić na stałe ? Z góry dziękuję za pomoc. Ula. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 16 Maj 2013 Share Napisano 16 Maj 2013 Nie wiem czemu nie instalują Ci się na stałe... może to kwestia wersji oprogramowania.. Masz pełną czy demówkę? W razie co, możesz w Castomize/Castomize User Interface/Keyboard użyć opcji save zapamiętując plik z ustawieniami skrótów, a po odpaleniu maxa po raz drugi - load ładując ten plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
navaja Napisano 16 Maj 2013 Autor Share Napisano 16 Maj 2013 mam pełną wersję 3ds Max 2013.. no nic, to będę loadować najwyżej za każdym razem, i tak to będzie mniej roboty niż przypisywanie każdego skrótu od nowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 16 Maj 2013 Share Napisano 16 Maj 2013 W teorii jeżeli zmodyfikujesz skróty i zapiszesz sobie plik cui (custom user interface) powinnaś podmienić go z domyślnym plikiem cui i wtedy maks ładując się powinien użyć zmodyfikowanego jako domyślny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Docent Napisano 16 Maj 2013 Share Napisano 16 Maj 2013 uruchom maxa z prawami administratora i dopiero ustaw skróty. Powinno zapamiętać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi