W Art Napisano 23 Maj 2013 Napisano 23 Maj 2013 Więc tak porobiły mi się takie plamy . Może teraz nie są jakoś mocno widoczne , ale jak podciągnę lekko kontrast to strasznie wyłażą . Powiedzcie mi , który czynnik odpowiada za nie ? Czy któreś Subdivision ? Jedynym oświetleniem jest słońce Vrayowskie
polka dot Napisano 23 Maj 2013 Napisano 23 Maj 2013 hej, w ustawieniach Irradiance Map zmień wartości Hsph i Interp na jakieś 100/35. przy okazji w Color Mapping możesz ustawić Exponential lub Reinhard ze zmniejszonym Burn Value, dzięki czemu pozbędziesz się przepaleń w okolicach okna
Dynamico Napisano 23 Maj 2013 Napisano 23 Maj 2013 Jeżeli chodzi o te "rozjaśnienia" w miejscach gdzie nie ma światła to mnie czasami tak "świecą" standardowe materiały albo np. materiał typu shellac.
W Art Napisano 24 Maj 2013 Autor Napisano 24 Maj 2013 Dzięki wielkie . udało mi się coś takiego zrobić . Ewentualnie możecie jeszcze poradzić co można zmienić , żeby to jeszcze lepiej wyglądało ?
xmass Napisano 24 Maj 2013 Napisano 24 Maj 2013 Jak na taką białą kuchnie to troche z ciemno;) Zmniejsz moze odrobinke shutter speed w ustawieniach kamery.
Dynamico Napisano 24 Maj 2013 Napisano 24 Maj 2013 Ja bym przygasił nieco te IES we wnęce. W dzień chyba nie było by i tak takiego efektu a w mioej bardzo "subiektywnej" ocenie nadużywanie tego efektu często psuje całość. Dodatkowo kolor światła halogenowgo jest zdecydowanie żółty a ledy nie dadzą takich "smug".
W Art Napisano 24 Maj 2013 Autor Napisano 24 Maj 2013 Ok. Racja - trochę dają po oczach te ies'y . Zmienie je trochę - stłumię i dam trochę jaśniej . Dziękuję za porady
Rekomendowane odpowiedzi