Napisano 23 Maj 201311 l Więc tak porobiły mi się takie plamy . Może teraz nie są jakoś mocno widoczne , ale jak podciągnę lekko kontrast to strasznie wyłażą . Powiedzcie mi , który czynnik odpowiada za nie ? Czy któreś Subdivision ? Jedynym oświetleniem jest słońce Vrayowskie
Napisano 23 Maj 201311 l hej, w ustawieniach Irradiance Map zmień wartości Hsph i Interp na jakieś 100/35. przy okazji w Color Mapping możesz ustawić Exponential lub Reinhard ze zmniejszonym Burn Value, dzięki czemu pozbędziesz się przepaleń w okolicach okna
Napisano 23 Maj 201311 l Jeżeli chodzi o te "rozjaśnienia" w miejscach gdzie nie ma światła to mnie czasami tak "świecą" standardowe materiały albo np. materiał typu shellac.
Napisano 24 Maj 201311 l Autor Dzięki wielkie . udało mi się coś takiego zrobić . Ewentualnie możecie jeszcze poradzić co można zmienić , żeby to jeszcze lepiej wyglądało ?
Napisano 24 Maj 201311 l Jak na taką białą kuchnie to troche z ciemno;) Zmniejsz moze odrobinke shutter speed w ustawieniach kamery.
Napisano 24 Maj 201311 l Ja bym przygasił nieco te IES we wnęce. W dzień chyba nie było by i tak takiego efektu a w mioej bardzo "subiektywnej" ocenie nadużywanie tego efektu często psuje całość. Dodatkowo kolor światła halogenowgo jest zdecydowanie żółty a ledy nie dadzą takich "smug".
Napisano 24 Maj 201311 l Autor Ok. Racja - trochę dają po oczach te ies'y . Zmienie je trochę - stłumię i dam trochę jaśniej . Dziękuję za porady