Napisano 23 Maj 201312 l Wi臋c tak porobi艂y mi si臋 takie plamy . Mo偶e teraz nie s膮 jako艣 mocno widoczne , ale jak podci膮gn臋 lekko kontrast to strasznie wy艂a偶膮 . Powiedzcie mi , kt贸ry czynnik odpowiada za nie ? Czy kt贸re艣 Subdivision ? Jedynym o艣wietleniem jest s艂o艅ce Vrayowskie
Napisano 23 Maj 201312 l hej, w ustawieniach Irradiance Map zmie艅 warto艣ci Hsph i Interp na jakie艣 100/35. przy okazji w Color Mapping mo偶esz ustawi膰 Exponential lub Reinhard ze zmniejszonym Burn Value, dzi臋ki czemu pozb臋dziesz si臋 przepale艅 w okolicach okna
Napisano 23 Maj 201312 l Je偶eli chodzi o te "rozja艣nienia" w miejscach gdzie nie ma 艣wiat艂a to mnie czasami tak "艣wiec膮" standardowe materia艂y albo np. materia艂 typu shellac.
Napisano 24 Maj 201312 l Autor Dzi臋ki wielkie . uda艂o mi si臋 co艣 takiego zrobi膰 . Ewentualnie mo偶ecie jeszcze poradzi膰 co mo偶na zmieni膰 , 偶eby to jeszcze lepiej wygl膮da艂o ?
Napisano 24 Maj 201312 l Jak na tak膮 bia艂膮 kuchnie to troche z ciemno;) Zmniejsz moze odrobinke shutter speed w ustawieniach kamery.
Napisano 24 Maj 201312 l Ja bym przygasi艂 nieco te IES we wn臋ce. W dzie艅 chyba nie by艂o by i tak takiego efektu a w mioej bardzo "subiektywnej" ocenie nadu偶ywanie tego efektu cz臋sto psuje ca艂o艣膰. Dodatkowo kolor 艣wiat艂a halogenowgo jest zdecydowanie 偶贸艂ty a ledy nie dadz膮 takich "smug".
Napisano 24 Maj 201312 l Autor Ok. Racja - troch臋 daj膮 po oczach te ies'y . Zmienie je troch臋 - st艂umi臋 i dam troch臋 ja艣niej . Dzi臋kuj臋 za porady
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto