illy Napisano 25 Sierpień 2004 Share Napisano 25 Sierpień 2004 Witam was panowie i panie. Chcialbym wymodelowac moj pokoj (dlugo sie zastanawialem). Bedzie to jakby szkola Meshsmooth i chamfer'a Zobaczymy jak to wyjdzie. Mam jeszcze malutkie pytanie: jak ustawic i jakie swiatla zeby do renderow (takich jak ten) bylo w miare widac wszystko dobrze (tutaj skylight x0,5 i vray light x7) Uzywam V-ray Na poczatek lampka. -----EDIT----- post zostal wyedytowany aby w dziale wip pojawila sie miniaturka obok nazwy watku, dlatego nie widzicie tutaj lampki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 25 Sierpień 2004 Share Napisano 25 Sierpień 2004 yyy... dziwna ta siatka, ale skoro renderuje się ok, to jak narazie nie ma co oceniać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2004 zalezy co masz na mysli mowiac dziwna, mozesz troche rozwinac, przynajmniej postaram sie nie popelniac jakis bledow dlaej macie moj magiczny stoli (sam sie nie nakrywa) jest malo wygodny, ale nic innego mi w domu nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 25 Sierpień 2004 Share Napisano 25 Sierpień 2004 hehe skilo kiedys juz to robiles o ile pamietam .... za baŁdzo nie skaczyles ... teraz powodzenia jedynie moge zyczyć .... zobaczymy popatrzymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2004 wtedy nie skonczylem bo uzylem za duzo chamfera i za duzo poly mialo wszystko ale obiecalem ze zaczne na nowo, teraz ograniczam scianki i powinno wyjsc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Sierpień 2004 Share Napisano 25 Sierpień 2004 M@Tiemu chodzilo o bardzo duza oszczednosc poly co pozniej sie odbije podczas texturowania.Oblukaj podstawke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 25 Sierpień 2004 Share Napisano 25 Sierpień 2004 a kto mu kaze texturowac siatke HiPoly skoro moze Unwarpa dac pod MS ? ---EDIT--- Do posta nizej (bo mi sie nie chce nowego pisac) : Klicek - chodzilo mi o to ze lepiej texturuje sie loPoly , a po unwarpie nalozy MS i nie wazne ile tam bedzie poly ... jak jest jest dobrze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Sierpień 2004 Share Napisano 25 Sierpień 2004 a kto mu kaze texturowac siatke HiPoly skoro moze Unwarpa dac pod MS ? przeczytaj cos sklecil :) rotfl chyba chodzilo Ci o lowpoly ? nie wyobrazam sobie mapowania zlozonego obiektu na ms'ie moze dlatego ze mam slaby komp i slabe nerwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 25 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2004 hmmm te rzeczy ktore juz stworzylem to beda tylko z materialami (zgodnie z rzeczywistoscia), lampka jest z polerowanego aluminum, stol podobnie+sklejka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2004 nic specjalnego - popierlniczka Carlsberga:D, w rzeczywistosci troszeczke inaczej wyglada ale jest podobnie , nie macie co ocenia, a kanty widac ale tylko z tego powodu ze ona bedzie na biurku i nie musisz byc hiper hajpoly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2004 M@Tiemu chodzilo o bardzo duza oszczednosc poly co pozniej sie odbije podczas texturowania.Oblukaj podstawke ale ta podstawka po ms tak wyszla:D ja na to nic nie poradze, no chyba ze dam cylinder bez ms jako 12 scianek i ms x1, zobaczcie ten przyklad, macie kolejne iteracje tego samego przedmiotu, tak samo sie zageszcza jak u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2004 i kolejny update: swicznik (w pokoju sa 3) i wazonik (tez 3), siostra w Ikei nakupowala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 30 Sierpień 2004 Share Napisano 30 Sierpień 2004 moim zdaniem troche żle robisz do podstawkę, zalyz czy bedziesz cos z tego extrudował, ale duzo polu to wychodzi, lepiej wziasc cylinder i wiecej segmentów, tak mi sie wydaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 30 Sierpień 2004 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2004 tez tak mysle , zaraz to poprawie i powiece mi czy rzuca sie w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 komoda+siatka na niej w przyszlosci bede decki stac, ale pewnie zanim skoncze ta pracke, bede miec je juz w domu wiec wymodeluje je Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 ladne oszczedne czego wiecej do szczescia:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 szafa, a tam na srodkowych drzwiach to jest cien, zobaczylem dopiero rendernieciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 szkoda ze tak malo osob sie interesuje tym watkiem ;( regal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 male wypelnienie regalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 niezle niezle :) te ostatnie obiekty naprawde mi sie podobaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 czyli sugerujesz zeby te pierwsze zaczac od poczatku, hmmm, tylko czy wyjda lo, poly? Dobra, lampke i swicznik zaczne od poczatku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 zalezy od Ciebie ale milo by bylo gdyby byly ciut klepsze :) ostatecznie mozesz zostawic popielniczke i tylko dorobic jej rabki na papieroski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 dobra oprocz mebli wszystko idzie weg! Slusznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 mnie sie lampka podoba tylko ten swiecznik i popielniczka ŁEEEEEEE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 akurat ten swiecznik i wazon wyszly takie jakie sa oryginalne ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 lodowka ktora stoi u mnie w pokoju (zawsze chlodne piwko stoi w niej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proszek Napisano 1 Wrzesień 2004 Share Napisano 1 Wrzesień 2004 Może pokaż jak to wygłąda po złożeniu w całość? Jak narazie zapowiada się obiecująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 1 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2004 w sumie wszystko gdzie indziej stoi i praktycznie malo tego jest wiec jeszcze chwile poczekam, praktycznie tylko szafa stoi z regalem , reszta porozrzucane dookola ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2004 na prosbe wrzucilem render calosci, ale chyba pogubilem wymiary, pozatym drzwi sa tylko po to zeby byly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2004 i druga strona (chwilowo renderuje sie to okolo 3 minut co i tak jest duzo, a jeszcze nie ma nic szczegulowego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Wrzesień 2004 Share Napisano 2 Wrzesień 2004 chyba w tej lodowce malo piwek sie zmiesci ... :) nie pochrzaniles proporcji ? bo to bardziej jak pufa wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2004 proporcje sa dobre (od linijki) wchodzi dokladnie zgrzewka piwa (24) po 10 na polki i 4 na nich, ona jest naprawde mala, jak chcesz uruchomie cyfrowke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Wrzesień 2004 Share Napisano 2 Wrzesień 2004 nie nie nie musisz :) poprostu nie widzialem tak malej lodowki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avari Napisano 2 Wrzesień 2004 Share Napisano 2 Wrzesień 2004 mnie sie stół podoba...taki orginalny (przypomina deske do prasowania... :)...), nie to zebym cos do niego mial...fajny jest, tez by mi sei cos podobnego przydalo (tylko gsdzie ja bym to wcisnoł), a tak musze sie z malym biureczkiem urzerac.... calosc miodzio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 2 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2004 mnie sie stół podoba...taki orginalny (przypomina deske do prasowania... :)...), nie to zebym cos do niego mial...fajny jest, tez by mi sei cos podobnego przydalo (tylko gsdzie ja bym to wcisnoł), a tak musze sie z malym biureczkiem urzerac.... calosc miodzio... stol jest zrobiony ze stolu do tapetowania takiego skladanego, ze jak go zlozysz to masz dlugosc jednej tej czesci i wyglada jak wieksza walizeczka, tyle ze w tym jest zawias obciety i jest jeden segment obrocony, hehehe mialem w domu takie 2 to podwędziłem, nie smiejcie sie ale biorko jest ogrmone, tylko te rury pod spodem przeszkadzaja i malo pod spodem sie miesci, nogi trzymam z reguly na skrzynce od plyt i poduszka na to, zreszta zobaczycie Nie smiejcie sie z mojego stolu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 3 Wrzesień 2004 Share Napisano 3 Wrzesień 2004 ładnie wychodzi i poly nie za dużo :) afotki moim zdaniem i tak by się przydały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 3 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2004 tyle ze mam maly rozpiernicz teraz w pokoju, ale jak znajde paluszki AAA to wrzuce fotki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 14 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2004 tym razem panorama, tu macie link do programu w ktorym mozna to przegladac: http://webuser.fh-furtwangen.de/~dersch/PTViewerexe/PTViewerexe.zip 900kb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Fajnie ;] A jak to wyrenderowales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2004 max 6 i w opcjach dodatkowcy jest panorama renderer , jak wroce wieczorem i uruchomie maxa to powiem dokladnie bo z tego co pamietam to tam gdzie jest asset browser i wyzej jest przycisk more options, ale ta opcja mnie nie zadowala do konca, moze panorama plagina poszukam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ka21k Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Wszystkie mebelki takie oszczedne w siatke, a ta lodowka jakas taka posegmentowana. Po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2004 lodowka wersja beta 0.3b hehehe oszczednosc dlatego ze komputer moze wysiasc przy pozniejszej pracy a te kilka segmentow w lodowce chyba az tak nie podniesie wymagan, narazie wszystko bez ms ale jak pozniej przyjdzie kanapa monitor tv ktore wymagaja ms to bedzie gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 20 Wrzesień 2004 Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Ten wazonik to chyba jednak bardziej okrągły jest w IKEA:D A lodówkę też taką miałem w akademiku:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2004 Bacry przejzales mnie, wazonik, swiecznik jeszcze bedzie stoli i fotel, one sa z ikei, bo moja siostra zawsze takich badziewi nakupuje, niestety wszystko co nie mebel idzie do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muhaho Napisano 23 Wrzesień 2004 Share Napisano 23 Wrzesień 2004 fajnie ze mam maxa 6 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baton Napisano 23 Wrzesień 2004 Share Napisano 23 Wrzesień 2004 Fajnie Ci wychodzi pracka :) Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 23 Wrzesień 2004 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2004 lodowka rzadzi powiem wam, tez gdzies ja znalazlem czy dostalem od znajomego, czasami jak chlopak do mojej siosty przychodzi to zastawi przypadkiem piwko, wiec zawsze jest ciekawie jak sie otwiera :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Październik 2004 Autor Share Napisano 24 Październik 2004 Kolejny apdejt po dlugim czasie, wakacje sie skonczyly i moge zaczac cos robic, powoli acz do przodu:p Na poczatek okno. Klamki sa byle jakie ale za firanka i tak ich widac nie bedzie wiec sa zeby byly. Wieczorem zabieram sie za grzejnik :p edit: akurat rowno miesiac temu ostatni post tu byl :P hehhe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Październik 2004 Autor Share Napisano 24 Październik 2004 szkoda ze nic nie napiszecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Październik 2004 Share Napisano 24 Październik 2004 fajnie ze go kontynujesz myslalem ze projekt juz umarl a tu mila niespodzinka:):) mnie sie tam wszystko podoba:D:D czekam na update.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi