Napisano 19 Czerwiec 201311 l Witam, Po nocy renderowania wstaje, laduje rendery do AE i sie nagle okazuje ze sciezki sa krotkie :/ W obu programach mam ustawione 24fps, previw sceny tez robilem w 24fps. Ale preview jest o jakies 20% dluzszy od zaladowanej sekwencji, jest tez wolniejszy oczywiscie. Ktory z nich ma te prawdziwe 24fps? 24fps w AE jest szybsze od 24fps preview w maxie. WTF? Edytowane 19 Czerwiec 201311 l przez Juzwa
Napisano 19 Czerwiec 201311 l After tak niestety szaleje czasem, ostatnio miałem tak samo. Zrobił mi z 25 klatek - 30. Nie pamiętam jak to załatwiłem, ale zarówno przy edytowaniu kompozycji, jak i tworzeniu nowej (z wartością "25" dla ilości klatek) robił się ten syf. Nie wiem przypadkiem czy nie przeskalowałem całości klatek do konkretnego czasu - i było wszystko ok.
Napisano 19 Czerwiec 201311 l podejrzewam, ze przy imporcie sekwencji masz ustawione defaultowo 30fps. zaznacz footage i skrot ctrl_alt_g. tam mozna zmienic ta wartosc. no i w ustawieniach preferences> import .... sequence footage tez mozesz zmienic na przyszlosc.
Napisano 19 Czerwiec 201311 l Autor Thx dokladnie o to chodzilo :) Takie to dziwne ze zmieniasz fps calej sekwencji ale import pozostaje na 30... Bede mial w przyszlosci na to oko :)