Napisano 19 Czerwiec 201311 l Dzisiaj wystąpię w roli żebrolajka, ale co mi tam:) Od początku roku w Muzeum Górnośląskim w Bytomiu realizuje z moimi przyjaciółmi projekt Edukacyjny Etnografika ( etnografika5.blogspot.com/ , http://www.etnografika.muzeum.bytom.pl/). Projekt był finansowany w ramach IV edycji Akademii Orange, jednak mimo finału zamierzamy go kontynuować i umiedzynarodowić. Bardzo by nam pomogło w pewnych negocjacjach posiadanie sensownej ilości polubień na FS. Tez tego nie cierpię, ale takie czasy nastały. I tu właśnie prośba do Was, żebyście "polubili" (oczywiście jeżeli ktoś chce) stronę Etnografiki na fejsbuku. https://www.facebook.com/pages/Etnografika/145637855592312?fref=ts Od razu mówię, że projekt jest kompletnie no-profit i służy jedynie działaniom edukacyjnym wśród młodzieży i dzieci.
Napisano 19 Czerwiec 201311 l Polubiona/Polubiana. Niemniej jak na żebrolajka to próżno szukac na samej stronie ikonek do fanpage'a i innych socjali jak vimeo itp. ktore macie na stronie. To na pewno by Wam też pomogło, szczególnie jeżeli planujecie wypuścić presspacka.
Napisano 19 Czerwiec 201311 l Wstępnie chciałbym doradzić Wam/Tobie żebyście nieco zupgrejdowali stronę dodając (zamiast aktualnego tła "słabego patentu na nazwę w różnych fontach") wzór/pattern kojarzący się właśnie z kulturą śląską/polską/naszą w kolorach z nazwy strony "Etnografika" (swoją drogą czy to jest zaprojektowane czy jakiś znaleziony font?). Druga rzecz to róże jako ikonki w menu... poszukaj w sieci stron pod hasłem "Flat websites" to pomoże zrozumieć trendy panujące w projektowaniu stron i może podsunie wam pomysły na lepszą estetykę bo uważam że to co śląskie wcale nie musi być kiczowate, nawet stosując ludowe wzory i kolory można uzyskać bardzo ciekawy efekt. Tak, wiem niby projekt non-profit, ale na studiach też robiłem za darmo ;P. W książeczce font jest strasznie przytłaczający i zupełnie inny, nie pasujący do konwencji, zbyt gruby i dlaczego inny od nazwy na stronie www? Pozdro i powodzenia w projekcie, myślę, że wizualnie rownież powinien przyciągać do siebie ludzi stąd te moje słowa krytyki...
Napisano 19 Czerwiec 201311 l likenięte ... jak ma czemuś ten fejzbuk służyć to przynajmniej takim inicjatywom. trzymam kciuki. btw. faktycznie www lekko oldschoolowa Pozdrawiam