W Art Napisano 19 Czerwiec 2013 Napisano 19 Czerwiec 2013 Cześć . Mam taki problem . Pewnie jest to kuriozalne jak zawsze , ale chodzi o zrobienie okrągłego stolika , gdzie cała konstrukcja jest drewniana , tylko blat jest od środka podświetlony a sam blat jest ze szkła mlecznego i w środku bije najbardziej światło i rozchodzi się ładnie do krawędzi . I cholipa próbuje już z jakimiś light materiałami , vray light material nie wchodzi bo jest plane tylko i wystają rogi i nie wiem ;/ Tutuaj jest efekt dość podobny od góry http://archiwumallegro.com.pl/pod%C5%9Bwietlany+%C5%9Bwiec%C4%85cy+stolik+st%C3%B3%C5%82+led+rgb-2439396953.html
FUNKYszou Napisano 19 Czerwiec 2013 Napisano 19 Czerwiec 2013 Spróbuj może zamienić vraylight na dome i zmień intensywność światła i obszar gdzie ono się rozchodzi, wiem też że można w samym materiale ustawić parametry tak aby lekko się świecił tylko to chyba nie będzie pasować
Dynamico Napisano 19 Czerwiec 2013 Napisano 19 Czerwiec 2013 Np. vraylightmtl z mapą gradient. Bardzo łatwo kontrolować stopniowe zanikanie światła. Oczywiście odpowiednie mapowanie blatu, zapewne cylindrical z opcją cap. Robiłem tak, działa.
Rekomendowane odpowiedzi