zethrix Napisano 19 Czerwiec 2013 Napisano 19 Czerwiec 2013 (edytowane) Witam forumowiczów, Chciałbym zaprezentować krótki demo reel osobistych projektów. Staram się tworzyć realistyczne sceny od zera używając palety programów od Vue przez SpeedTree/CityEngine po projekcje w Mayi/Nuke. Ukończyłem kursy Alpa Altinera i Davida Luonga, chciałbym w przyszłości dostać szansę pracy nad większymi projektami, by móc rozwinąć skrzydła. Na chwile obecną staram się zbliżyć do poziomu topowych artystów, więc jeszcze sporo praktyki przede mną. Pozdrawiam Jacek [video=youtube_share;eUyolY6hGrM]http://youtu.be/eUyolY6hGrM Edytowane 19 Czerwiec 2013 przez zethrix
imago10 Napisano 30 Lipiec 2013 Napisano 30 Lipiec 2013 Nie wiem czemu tutaj taka cisza, bardzo mi się podoba, kawał dobrej roboty! Gratuluje, mp to coś co bym chciał umieć ale nie idzie mi się nauczyć :D
adek Napisano 30 Lipiec 2013 Napisano 30 Lipiec 2013 imago10: Dzięki za podbicie tego! Ja też to przeoczyłem. A to moim zdaniem nadaje się na fronta. Świetna robota i spóźnione witamy!
beny Napisano 30 Lipiec 2013 Napisano 30 Lipiec 2013 Mega dobre! Mega mocne odświeżenie profilu na forum. Dlaczego o nas przez 3 lata zapomniałeś? :)
jankazmierczuk Napisano 30 Lipiec 2013 Napisano 30 Lipiec 2013 kawał profesjonalnej dłubaniny, fajny filmik.
Morbid Karbid Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 hej. Generalnie nieźle. Część matte paintingów wygląda przekonująco, część trochę plastikowo (zwłaszcza kanion z VUE , zielony krajobraz ze skałą i orłem, futurystyczne miasto o zachodzie słońca). Nie kumam czemu platforma z której wyrasta drzewo i z której startuje śmigłowiec ma zupełnie inną perspektywę niż krajobraz. Na stronce powinieneś zmienić nazwę kategorii concept art na digital painting lub coś w tym stylu. Obrazki, które tam są w większości są ok, ale konceptami w sensie produkcyjnym raczej nie są. Ogólnie niezła robota!
deshu Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 Najs man. Poza platformą i kamerą zwalniająca na koniec przejazdów - najs.
thecrev Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 Miejscami kamera za szybko się porusza ale jest bardzo ładnie, jakie polecasz dobre tutoriale do takich rzeczy?
tmdag Napisano 31 Lipiec 2013 Napisano 31 Lipiec 2013 Ogolnie fajnie :) lecz to co pokazales to foto manipulacje i brakuje w tym samego mattepaintingu. Jezeli chesz zdobyc prace w wiekszym studio, musisz pokazac wiecej konceptow i samego paintingu. Twoje prace sa dobrym poczatkiem jednak wymagaja jeszcze troche pracy nad kolorystyka, swiatlocieniem i kompozycja.
zethrix Napisano 3 Sierpień 2013 Autor Napisano 3 Sierpień 2013 Cześć! Dziękuję za komentarze. Większość prac jest już trochę przestarzała i od tego czasu wiele się nauczyłem. Pracuję nad filmem dla reżysera z USA jako 3d matte painter i dłubię sporo projekcji, do tego mam kilka innych projektów na głowie- praca wrze. Postaram się uaktualnić reel jak znajdę czas. Codziennie pracuję nad technikami etc. staram się też poprawiać błędy z każdą kolejną pracą. Nikt nie rodzi się doskonały ;) Będę miał publikację w kolejnym numerze Advanced Photoshop Magazine oraz ImagineFX. Dzięki za wyróżnienie Pozdrawiam Jacek
mieszczuch88 Napisano 4 Sierpień 2013 Napisano 4 Sierpień 2013 dla mnie bomba. nie zdawałem sobie sprawy, że ze statycznych krajobrazów można zrobić tak dynamiczne ujęcia :) brawo
Rekomendowane odpowiedzi