Napisano 19 Czerwiec 201311 l Witam forumowiczów, Chciałbym zaprezentować krótki demo reel osobistych projektów. Staram się tworzyć realistyczne sceny od zera używając palety programów od Vue przez SpeedTree/CityEngine po projekcje w Mayi/Nuke. Ukończyłem kursy Alpa Altinera i Davida Luonga, chciałbym w przyszłości dostać szansę pracy nad większymi projektami, by móc rozwinąć skrzydła. Na chwile obecną staram się zbliżyć do poziomu topowych artystów, więc jeszcze sporo praktyki przede mną. Pozdrawiam Jacek [video=youtube_share;eUyolY6hGrM]http://youtu.be/eUyolY6hGrM Edytowane 19 Czerwiec 201311 l przez zethrix
Napisano 30 Lipiec 201311 l Nie wiem czemu tutaj taka cisza, bardzo mi się podoba, kawał dobrej roboty! Gratuluje, mp to coś co bym chciał umieć ale nie idzie mi się nauczyć :D
Napisano 30 Lipiec 201311 l imago10: Dzięki za podbicie tego! Ja też to przeoczyłem. A to moim zdaniem nadaje się na fronta. Świetna robota i spóźnione witamy!
Napisano 30 Lipiec 201311 l Mega dobre! Mega mocne odświeżenie profilu na forum. Dlaczego o nas przez 3 lata zapomniałeś? :)
Napisano 31 Lipiec 201311 l hej. Generalnie nieźle. Część matte paintingów wygląda przekonująco, część trochę plastikowo (zwłaszcza kanion z VUE , zielony krajobraz ze skałą i orłem, futurystyczne miasto o zachodzie słońca). Nie kumam czemu platforma z której wyrasta drzewo i z której startuje śmigłowiec ma zupełnie inną perspektywę niż krajobraz. Na stronce powinieneś zmienić nazwę kategorii concept art na digital painting lub coś w tym stylu. Obrazki, które tam są w większości są ok, ale konceptami w sensie produkcyjnym raczej nie są. Ogólnie niezła robota!
Napisano 31 Lipiec 201311 l Najs man. Poza platformą i kamerą zwalniająca na koniec przejazdów - najs.
Napisano 31 Lipiec 201311 l Miejscami kamera za szybko się porusza ale jest bardzo ładnie, jakie polecasz dobre tutoriale do takich rzeczy?
Napisano 31 Lipiec 201311 l Ogolnie fajnie :) lecz to co pokazales to foto manipulacje i brakuje w tym samego mattepaintingu. Jezeli chesz zdobyc prace w wiekszym studio, musisz pokazac wiecej konceptow i samego paintingu. Twoje prace sa dobrym poczatkiem jednak wymagaja jeszcze troche pracy nad kolorystyka, swiatlocieniem i kompozycja.
Napisano 3 Sierpień 201311 l Autor Cześć! Dziękuję za komentarze. Większość prac jest już trochę przestarzała i od tego czasu wiele się nauczyłem. Pracuję nad filmem dla reżysera z USA jako 3d matte painter i dłubię sporo projekcji, do tego mam kilka innych projektów na głowie- praca wrze. Postaram się uaktualnić reel jak znajdę czas. Codziennie pracuję nad technikami etc. staram się też poprawiać błędy z każdą kolejną pracą. Nikt nie rodzi się doskonały ;) Będę miał publikację w kolejnym numerze Advanced Photoshop Magazine oraz ImagineFX. Dzięki za wyróżnienie Pozdrawiam Jacek
Napisano 4 Sierpień 201311 l dla mnie bomba. nie zdawałem sobie sprawy, że ze statycznych krajobrazów można zrobić tak dynamiczne ujęcia :) brawo