Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem z Maksem 2013. Mam sobie scenę ze światłami, ustawieniami, etc do której kolejno zaciągam modele i renderuję. Przedwczoraj pojawił się dziwny problem, próbuję zaciągnąć obiekt i maks łapie zwiechę. Tutaj kilka informacji odnośnie sceny i tego co się dzieje:

- Zaciągane obiekty nie są duże od 10 do 300 tyś poly

- Zaciągane obiekty były robione w maxie 2012 z vrayem 2.0 ja używam maxa 2013 z vrayem 2.20

- Scena do której zaciągam obiekty ma 3 światła i jeden obiekt mający 3k poly

- Obiekty które zaciągam zwykle są w grupach ale próbowałem takie bez (attach do jednego obiektu) i to samo

- Zawieszanie objawia się tym, że maks bardzo długo myśli po czym nagle przestaje i wyrzuca w menadżerze "brak odpowiedzi" co jest w tym przypadku nie do obejścia

- Próbowałem zaciągnąć do obiektu całą scenę i to działa, ale jak próbuję zaciągnąć pozostałe obiekty to znów dzieje się to samo.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie twierdze ze to zadziała ale spróbuj otworzyć starą scenę, wybrać, file/new i zaznacz keep objects. Zapisz i spróbuj zmergowac.

Ewentualnie po wykonaniu powyższego merguj partiami lub podziel sobie scenę na częsci, wybierz cześć obiektów i file/ save selected i tak do skutku. W końcu może wyeliminujesz coś co robi błąd.

- Próbowałem zaciągnąć do obiektu całą scenę i to działa, ale jak próbuję zaciągnąć pozostałe obiekty to znów dzieje się to samo.

Tego nei rozumiem. :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź.

Kiedy próbuję stworzyć nową scenę i zachować obiekty, etc. to dzieje się to samo. Próbowałem też wywalić całą geometrię, zostawić tylko kamery i światła i próbować w ten sposób ale też nie daje to efektu :/

Napisano

Modele przekonwertuj na .obj, możesz też zdjąć TS czy co tam siedzi, żeby było mniej poly i dodaj go już w swojej scenie