Robak Napisano 17 Lipiec 2013 Napisano 17 Lipiec 2013 Witam, nie wiem czy właściwym miejscu umieszczam pytanie, więc jak źle to mnie przekierujcie. Czy może znacie miejsca we Wrocławiu gdzie można odbyć za darmo praktyki/staże dotyczących blendera. "Jakieś" pojęcie o tym programie mam, za małe oczywiście dlatego pytam o to ;) Albo grupy wsparcia, zawsze lepiej niż samemu to wszystko robić, tym bardziej, że z czasem tracę motywacje.
Lucek Napisano 18 Lipiec 2013 Napisano 18 Lipiec 2013 Nie liczyłbym na znalezienie profesjonalnych praktyk z użyciem blendera. Dobrą grupą wsparcia natomiast jest samo forum max3d.pl albo blenderownia, bo społeczność blendera jest aktywna i chętna do pomocy w takich miejscach. Zacznij zwyczajnie jakiś projekt.
mookie Napisano 18 Lipiec 2013 Napisano 18 Lipiec 2013 Ponieważ miałem kontakt z kilkoma blenderowymi praktykantami w firmie pozwolę sobie zauważyć, że najwięcej wiedzy można przyswoić sobie w domu, jakieś formy stażu czy praktyk pozwalają co najwyżej na wyjaśnienie kilku spraw, dopytanie o drobiazgi, na jakieś poważne lekcje (a mało kto uważa za lekcję po prostu obserwowanie czyjejś techniki, co moim zdaniem jest świetną nauką) z reguły brakuje czasu. PS I tak z własnego doświadczenia dodam, że kiedy zaczynałem miałem w sobie ogrom motywacji, aby poznać 3D, jeśli na początku narzekasz na jej braki, to praktyki mogą (choć oczywiście nie muszą) tylko Cię zniechęcić.
Rekomendowane odpowiedzi