Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mimo, że zaglądam na forum od dawna to pierwszy raz wrzucam coś swojego, więc taki powiedzmy debiut;) Była to praca niekomercyjna, zrobiona wyłącznie w celu ćwiczenia z materiałami, zielenią i oświetleniem w exteriorach. Większość pewnie pozna w tym projekcie dom z Minami Boso, jednak jest to raczej moja bardzo swobodna interpretacja, gdyż np postanowiłem zrobić go w tym przypadku z desek;) proporcji też do końca nie odwzorowuje gdyż modelowałem z pamięci;) Compo w Afterze ale bardzo lekkie. Regulamin wymaga by podać autora projektu więc podaję: autorem oryginału było Kiyonobu Nakagame & Associates. Dodam jeszcze, że nie jestem architektem ale blisko, bo skończyłem wzornictwo więc jakby naturalnie lubię ten temat. Z góry dziękuję za wszelkie opinie i porady.

Pozdrawiam!

hacjendaB.RGB_HD.png

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Model, światło, otoczenie bardzo ładne. Ogromny niedosyt pozostawia postpro :)

Moje szybkie postpro jaki bym tu widział:

b152bd3b79653cc7.jpg

(jakby co to daj znać a wywalę ten link)

Napisano

Wyszło bardzo fajnie ;) Jedynie dwie rzeczy mnie tu trochę bolą:

- pierwsza to te kulki (krzaki) w lewym dolnym rogu, jakoś tak mi nie pasują :P Mam wrażenie, że strasznie odciągają uwagę od budynku

- dwa, tak jak @pionix piszę, przydałoby się jakieś postpro (może nie takie jak @pionix :P według mnie za bardzo przepalone to wyszło), jakaś korekcja kolorów, kotrastu itp. ;)

Pozdro.

Napisano

Popracuj nad kadrowaniem. Jak robiona trawa? Ok, wrzuciłem coś takiego...nieco zle uciałem po prawej ;) Mam nadzieję, że pomoże;) Aha, jedną rzecz którą pomyliłeś to to, że chmury są oświetlone z przeciwnego kierunku niż bryła budynku. Takie mam przynajmniej odczucie.

hacjenda_B_RGB_HD.jpg

Edytowane przez Zbychowaty