Napisano 6 Sierpień 201311 l Witam, renderowałem parę klatek rig testu, jednak po fakcie zauważyłem obecność pewnej małej białej kropki w rogu (render studyjny a więc tło jest bez zmian). Tak ona wygląda: http://imageshack.us/a/img547/9672/f5os.jpg Czy można ją jakoś usunąć z złożonego już filmu, za pomocą programu After Effect bądź jakiegoś innego ? Pozdrawiam.
Napisano 6 Sierpień 201311 l Czołem. Jeśli jest w "bezkolizyjnym" miejscu, najłatwiej użyć po prostu stampa w Afterze. Zobacz sobie tutaj: https://www.video2brain.com/en/lessons/removing-an-object-with-clone-stamp Pozdrawiam.
Napisano 6 Sierpień 201311 l Autor Czołem, poszło świetnie :D Dzięki, ten Premier i AE to jednak kawał dobrych programów ^^
Napisano 6 Sierpień 201311 l Legomir - już wolę chyba na Nuke dozbierać niż mieszać sobie w głowie kolejnym softem. :P Cenowo - 9tysięcy - prawie jak Nuke (12 tysięcy). No chyba, że mówimy o NukeX :) A tak serio - obiło mi się o uszy coś na temat Fusion, ale nic nie wiem czy warte uwagi. W sieci też za dużo info nie ma. Wygląda jakby upadało albo już upadło, więc tym bardziej chyba nie ma co się pakować.
Napisano 12 Sierpień 201311 l Legomir - już wolę chyba na Nuke dozbierać niż mieszać sobie w głowie kolejnym softem. :P Cenowo - 9tysięcy - prawie jak Nuke (12 tysięcy). No chyba, że mówimy o NukeX :) A tak serio - obiło mi się o uszy coś na temat Fusion, ale nic nie wiem czy warte uwagi. W sieci też za dużo info nie ma. Wygląda jakby upadało albo już upadło, więc tym bardziej chyba nie ma co się pakować. Nie upada i daleki jest od tego. A jak sledzisz promocje to regulanie co roku mozna go lyknac za 999$ a soft jest calkowicie porownywalny z Nuke.
Napisano 15 Sierpień 201311 l [...] a soft jest calkowicie porownywalny z Nuke. Na takiej samej zasadzie jak Blender ;) Fusion skończyło się na killem all. Jaki jest sens pracować na sofcie, którego już prawie nikt nie używa? (już, a nie jeszcze, żeby nie było niedomówień) Kiedyś był naprawdę rewelacyjny i wciąż daje radę, ale to jednak Nuke (film) i AFX (motion graphics) zgarnęły większość profesjonalnego rynku.
Napisano 15 Sierpień 201311 l Na takiej samej zasadzie jak Blender ;) chyba lepszym porownaniem bylby Brazil r/s :) Sam pamietam jak dzialalem na maxie z brazilem + jakas wczesna wersja Fusiona, bardzo przyjemny soft ale kompletnie zniknol z rynku.
Napisano 16 Sierpień 201311 l To nie jest niszwy soft, skad wam sie to wzielo? A juz porownywanie go do Blenda to kompletna porozka. Mati wykaz sie i oswiec mnie w czym Nuke jest lepszy. W paru rzeczach jest ale po tonie Twojego postu wnosze ze nie za bardzo wiesz jakich. Zaraz pewnie przeczytam ze max bije na glowe maye, SI czy Hudego bo jest popularniejszy:D Edytowane 16 Sierpień 201311 l przez Alibaba