sCeleTon Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Czesc wszystkim :D Jestem tu nowy. Grafiką 3d bawię się o 2 lat, ale tworzyc konkretne prace zaczalem pol roku temu:) Oto jedna z pierwszych:) Licze na wasze komentarze bo moze czegos nowego sie naucze;) Pozdrawiam
Michas Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 więc witamy na forum :D co do subaru to zostawia jeszcze troche do życzenia, lakier, felgi.. ogólnie wszystko ale nie bierz tego do siebie aż tak :) ja swojego pierwszego samochodu nawet nie skończyłem heheh :) nie wspominając o kilku kolejnych :P przydałyby się jeszcze jakieś inne ujęcia, co by można było popatrzeć na całe autko.
mokry Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Witam na forum! Sam jestem nowy :] Karoseria jest mało realistyczna, pewnie dlatego że nie ma tła, które mogłoby się w niej odbijać. I to światło z reflektorów jest jakby kanciaste. Szkoda ze nie ma wnętrza. Ale jeśli to pierwsza praca to nie masz się czym przejmować, wkrótce zamieszczę swoją pewnie gorszą ale również pierwszą.
Vorek Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 Witamy nowego użytkownika :) Ja się na samochodach zabardzo nie znam więc się wypowiem kiedy dasz jakieś inne ujęcie (w tym perspektywa zniekształca model) i jak obejrzę troche fotek tego autka, póki co to widać krzywą siatkę i wógóle jest sporo drobnych błędów ale jak na pierwszą pracę to nie jest źle. Moja prośba: nie pisz postów pogrubioną czcionką :) Pozdrawiam
sCeleTon Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 Ok no to mam jeszce inne ujecie:) wiem ze pracka nie jest rewelacyjna bo widizalem 100 razy lepsze samochody, no ale od czegos trzeba zaczac:P mam problem z robieniem lakieru, swiatlem zeby wygladalo troche bardziej realistycznie. Moze pomozecie? mam pytanie jeszcze: da sie wstawic tutaj fotke z dysku? czy tylko mozna ze swojej stronki?
sCeleTon Napisano 28 Sierpień 2004 Autor Napisano 28 Sierpień 2004 tej pracki juz nie bede poprawiac:/ nie chce mi sie jest za duzo bledow:P robie teraz malucha:) zaraz wrzuce do WIPA bo 60% juz zrobilem. Dziekuje za komentarze
asfalton Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 iiii nie dawaj takiej duzej perspektywy, i zapalone swiatla fajne do sceny w ciemnym lesie, tylko sugestia
Piotr Dobosz Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 jakis taki bajkowy:) ale oki:) podoba mi sie! tylko te swiatla:(:( sprobuj cos z tym zrobic pozdrawiam
Baton Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 Ja bym dal jakis enviroment zeby sie mogl odbijac w karoserji. Swiatel chyba wogole nie modelowales :) Felgi mi sie cos nie podobaja, jakos nie pasuja w ogole do tego samochodu. Ale pomijajac te szczegoliki jest cool :)
flesz_gordon Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 hyhy calkiem przyjemny- wyglada troche kreskowkowo rzuca sie w oczy brak odbic, do samochodow fajnie pasuja mapy HDRI no i reflektory- na necie sa tutoriale, zazwyczaj zalatwia sie to shaderem chromu (lustro) +shader szkła z przypisana mapa bump
sCeleTon Napisano 29 Sierpień 2004 Autor Napisano 29 Sierpień 2004 No kurcze wlasnie nie umiem robic reflektorow:P szykalem an necie ale tutka nie moge znalezc:D moze takie jakis link. bylbym wdzięczny. A jak w brazilu dodac mapke hrdi?
chveti Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 powiem tak...... Jakoś mi to nie przypomina subaru imprezy ... modelować umiesz ale sposób pokazywania modelu jest twoją słabą stroną materiały również...A co do hdri to ci nie pomogę bo jestem Faureiofcem :P
sCeleTon Napisano 29 Sierpień 2004 Autor Napisano 29 Sierpień 2004 dokladnie tak jest jak mowisz:) co z tego ze cos wymodelowalem jak jest sama prezentacja do bani (bo jest) ale mam nadzieje ze po malu, w kolejnych pracach bedize coraz lepiej:) poprstu cwicczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc
Rekomendowane odpowiedzi