superkb Napisano 29 Sierpień 2013 Napisano 29 Sierpień 2013 dostałem od klienta model 3d węzła komunikacyjnego w postaci pliku *.dtm . Nie mam programu w którym dałoby się otworzyć ten plik. Mam pytanie, w jakim programie otworzę ten format? wydaje mi się, że to coś ze stajni Bentey'a ale nie wiem konkretnie który i jak najlepiej to skonwertować do formatu otwieralnego w Maxie by zachować poprawność modelu?
GreenScreen Napisano 30 Sierpień 2013 Napisano 30 Sierpień 2013 Wystarczyło wpisać w google. Co do konwersji to nie wiem, ale może są jakieś konwertery czy coś w tym stylu. http://www.solvusoft.com/pl/file-extensions/file-extension-dtm/
stormwind Napisano 30 Sierpień 2013 Napisano 30 Sierpień 2013 GreenScreen przeczytaj treść strony którą podałes i pomyśl czy to ten sam plik dtm? superkb pisze tu o modelu węzła komunikacyjnego a twój link odnosi się do jakiegoś formatu audio. DTM to format z Bentley Microstation (Data Terrain Model) osobiście nie miałem z nim nigdy kontaktu. Poszukaj sobie o imporcie DTM do Autocada.
superkb Napisano 30 Sierpień 2013 Autor Napisano 30 Sierpień 2013 no dokladnie greenscreen... jak widzisz to nie takie proste skoro sam podales blędny link, oczywiscie ze wczesniej szukalem informacji w google jednak poza tym ze uzyskalem informacje ze w bentley inroads sie je robi to nic wiecej pewnego. nie wiem jaka maja forme. a nie mam dostepu do tego pakietu. moze ktos sie znajdzie kto mial doczynienia z tym formatem bądź zna jakis importer do cada. wiem ze sie da poniewaz klient wyeksportowal mi plik do siatki trojkątów w dwg, jednak z duzymi bugami, masa uciekajacych punktow itp. chcialbym sam przeprowadzic taki import bo wiadomo nekanie klienta ktory nie ma pojecia o wizualizacjach by kombinowal z opcjami eksportu to droga ostateczna
porti Napisano 30 Sierpień 2013 Napisano 30 Sierpień 2013 mi się chyba udało kiedyś otworzyć jakiś plik microstation za pomocą rhino
superkb Napisano 30 Sierpień 2013 Autor Napisano 30 Sierpień 2013 Spoko;) Porti a nie pamietasz rozszerzenia? Bo moze bym sprobowal. Moze dgn? Wyslano z BlackBerry 9780 przy uzyciu Tapatalk
porti Napisano 30 Sierpień 2013 Napisano 30 Sierpień 2013 niestety nie pamiętam.. rezultatu exportu z rhino też niestety nie do końca pamiętam ale coś mi sie wydaje, że nie byłem do końca zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi