rdawlud Napisano 1 Wrzesień 2013 Napisano 1 Wrzesień 2013 (edytowane) Cześć Moje ostatnie wizki. Chętnie usłyszę krytykę. Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]91530[/ATTACH] Edytowane 2 Wrzesień 2013 przez rdawlud
MicInc Napisano 1 Wrzesień 2013 Napisano 1 Wrzesień 2013 Wieczorna wizka wyszła zarąbiście. Szacun :) Dobierz tylko jakiś ciekawszy kadr i może spróbować doświetlić wejście? A w dziennych ciągle mi jakoś za jasno. Asfalt i opony szczególnie biją mi po oczach. Nie wiem też czy mgiełki bym nie zrobił delikatniejszej.
plasti Napisano 2 Wrzesień 2013 Napisano 2 Wrzesień 2013 PERFECT!!!!! fotoreal pełną gemba!!! 5* jak nic! jedyne co to samochod za bardzo swieci, za duze odbicia imho
skalpel3d Napisano 2 Wrzesień 2013 Napisano 2 Wrzesień 2013 Tak naprawdę to ci najlepiej wyszło ujecie przedostanie i nocne ale na nocnym ta trawa jest straszna, jedyne do czego się można czepić to do modeli wykończeń dachu rynny jakieś takie delikatne szczególnie w stosunku do gąsiora który psuje cały obraz. No i ten samochód popracuj nad materiałem naprawdę do lakierów najlepiej się robi blendy, zasadniczo nie korzystaj z materiałów dostarczonych z modelem
xmass Napisano 2 Wrzesień 2013 Napisano 2 Wrzesień 2013 roślinki ładne, fotorealem bym tej pracy nie nazwał ale ładnie wygląda :) Co do błędów, ale nie CG: haki na rynne - metalowe haki montuje się maximum w 50 cm odstępie, a plastikowe w max 40 cm odstępie. U ciebie są co metr albo i więcej - tak sie nie robi, bo klient będzie suszył głowe dekarzowi o ilość haków ;). Na dachu tam gdzie koryto są gąsiory - tak nie powinno być no chyba że blacharka idzie pod gąsiorami a one same są ze względów estetycznych chociaż w mojej karierze dekarskiej nie spotkałem się z czymś takim :) No i gąsiory wyglądają jakby miały 60 cm średnicy - tak nie powinno być :) To chyba wszystko, jedziesz dalej z wizkamibo dobrze Ci idzie :) Pozdrawiam.
siwy Napisano 2 Wrzesień 2013 Napisano 2 Wrzesień 2013 Technicznie bardzo ok. Drugie chyba najlepsze. Brakuje trochę pomysłu na otoczenie i trawa dosyć monotonna wyszła. Podoba mi się oświetlenie, czym robione ?
rdawlud Napisano 3 Wrzesień 2013 Autor Napisano 3 Wrzesień 2013 Dzięki wszystkim za komentarze. Takie uwagi bardzo pomagają przy następnych pracach. Ze wszystkimi wytkniętymi błędami się zgadzam. Szczególnie gąsiory mnie teraz rażą w oczy. Zdecydowanie za duże w stosunku do reszty. Odstępy haków od rynny są co 150 cm o ile pamiętam, dzięki za zwrócenie uwagi. I co do samochodu, to jeszcze w postpro zwiększałem odbicia. Myślałem, że fajnie wygląda ale widać przesadziłem. Jeszcze dużo pracy przede mną. Mimo, że jestem bardziej zadowolony z ujęć dziennych w porównaniu z tym co ostatnio wrzucałem to do fotoreala jeszcze daleko ;) Podoba mi się oświetlenie, czym robione ? dome light z hdri + vray sun, nocna bez v ray sun. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi