rdawlud Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 (edited) Cześć Moje ostatnie wizki. Chętnie usłyszę krytykę. Pozdrawiam [ATTACH=CONFIG]91530[/ATTACH] Edited September 2, 2013 by rdawlud Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicInc Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Wieczorna wizka wyszła zarąbiście. Szacun :) Dobierz tylko jakiś ciekawszy kadr i może spróbować doświetlić wejście? A w dziennych ciągle mi jakoś za jasno. Asfalt i opony szczególnie biją mi po oczach. Nie wiem też czy mgiełki bym nie zrobił delikatniejszej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plasti Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 PERFECT!!!!! fotoreal pełną gemba!!! 5* jak nic! jedyne co to samochod za bardzo swieci, za duze odbicia imho Link to comment Share on other sites More sharing options...
skalpel3d Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Tak naprawdę to ci najlepiej wyszło ujecie przedostanie i nocne ale na nocnym ta trawa jest straszna, jedyne do czego się można czepić to do modeli wykończeń dachu rynny jakieś takie delikatne szczególnie w stosunku do gąsiora który psuje cały obraz. No i ten samochód popracuj nad materiałem naprawdę do lakierów najlepiej się robi blendy, zasadniczo nie korzystaj z materiałów dostarczonych z modelem Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmass Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 roślinki ładne, fotorealem bym tej pracy nie nazwał ale ładnie wygląda :) Co do błędów, ale nie CG: haki na rynne - metalowe haki montuje się maximum w 50 cm odstępie, a plastikowe w max 40 cm odstępie. U ciebie są co metr albo i więcej - tak sie nie robi, bo klient będzie suszył głowe dekarzowi o ilość haków ;). Na dachu tam gdzie koryto są gąsiory - tak nie powinno być no chyba że blacharka idzie pod gąsiorami a one same są ze względów estetycznych chociaż w mojej karierze dekarskiej nie spotkałem się z czymś takim :) No i gąsiory wyglądają jakby miały 60 cm średnicy - tak nie powinno być :) To chyba wszystko, jedziesz dalej z wizkamibo dobrze Ci idzie :) Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Technicznie bardzo ok. Drugie chyba najlepsze. Brakuje trochę pomysłu na otoczenie i trawa dosyć monotonna wyszła. Podoba mi się oświetlenie, czym robione ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdawlud Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Dzięki wszystkim za komentarze. Takie uwagi bardzo pomagają przy następnych pracach. Ze wszystkimi wytkniętymi błędami się zgadzam. Szczególnie gąsiory mnie teraz rażą w oczy. Zdecydowanie za duże w stosunku do reszty. Odstępy haków od rynny są co 150 cm o ile pamiętam, dzięki za zwrócenie uwagi. I co do samochodu, to jeszcze w postpro zwiększałem odbicia. Myślałem, że fajnie wygląda ale widać przesadziłem. Jeszcze dużo pracy przede mną. Mimo, że jestem bardziej zadowolony z ujęć dziennych w porównaniu z tym co ostatnio wrzucałem to do fotoreala jeszcze daleko ;) Podoba mi się oświetlenie, czym robione ? dome light z hdri + vray sun, nocna bez v ray sun. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts