Napisano 30 Sierpień 200420 l Witam ponownie! Zamieszczam moją kolejną starą prackę. Przedstawia ona Trytona czyli jeden z księżyców Neptuna. Nie będziecie się mogli przynajmniej do realizmu zbyt mocno czepiać bo nikt nie wie jak to wygląda na prawdę ;) A tak poważnie, przypatrzyłem się tej pracce dzisiaj i postanowiłem poprawić te spray'e bo nie wyglądają raczej zbyt dobrze, ale jak mi się załadowało i zobaczyłem jak zamotałem ten krajobraz to mi się odniechciało no i takie zostały....więc komentujcie wszystko oprócz tych gejzerów ;) Czekam na opinie. Pozdrawiam P.S. Niedługo pojawią się moje nowe prace. Ale to trochę potrwa bo sam rendering jednej z nich trwa ok. 36h :(
Napisano 30 Sierpień 200420 l tło nawet by mogło byc ale mnie nie pasuje coś te swiatlo czy co to jest w lewym gornym rogu no i cos powierzchnia tego księzyca jest jakoś malo ciekawa
Napisano 30 Sierpień 200420 l No, sporo pracy jeszcze przed Tobą...ta mgła do wywalenia, textura gruntu też nie bardzo, oswietlenie też. A co to za niebie ska kula w tle ? ;) A tak wogóle to co to za sceny które się renderują 36h o_O ? pozdro
Napisano 30 Sierpień 200420 l hehe gejzer na ksiezycu dobre co do pracki to raczej mocno przecietna czekamy na te 36h
Napisano 30 Sierpień 200420 l to bardziej zabawa niz pracka, nic ciekawego, weź sie chlopie postaraj !!! :)
Napisano 30 Sierpień 200420 l Autor Ciekawe dlaczego odnoszę wrażenie że wszyscy mnie bardziej opieprzają niż innych....;) Przede wszystkim czy ta niebieska kula to przypadkiem nie Neptun?! ;> Przyznaję że ta praca mi też się nie podoba ale coś trzeba wrzucić żeby się było na kim wyżywać ;) Te 36h to połączenie jeziora(reflect/refract) z mgłą wolumetryczną i motion blurem (30 pass)...;] Pozdro
Napisano 30 Sierpień 200420 l Autor Przyznam się że nie próbowałem nigdy robić mblura w photoshopie, ale w tym wypadku i tak sie nie da. Jest to spowodowane tym, że w scence zastosowałem emitery cząstek których materiał jest animowany.
Napisano 31 Sierpień 200420 l Hmm ! cos za bardzo czarno biala ! troche zycia w nia daj bo nudna jest !