Gandalf244442 Napisano 15 Wrzesień 2013 Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Cześć wszystkim, jak w temacie chodzi o zakładkę Encoding. Natrafiłem dzisiaj na taką fajną tabelkę https://support.google.com/youtube/answer/1722171?rd=1 Chodzi mi konkretnie o te dwa tabelaryczne zestawienia "Szybkośc transmisji bitów", nie wiem za bardzo jak to się ma do ustawień w zakładce Encoding Blendera. Faktycznie, jest Rate z opcją Bitrate, jest Rate z Minimum Bitrate oraz Maximum Bitrate oraz magiczne Buffer, do tego jakieś Mux -> Rate. Nie wiem co z czym wiązać. No i tu wracam do pytania, jak to się ma do jakości? Załóżmy chcę wrzucić na YT film w formacie MP4 720p i co dalej? Widziałem kilka przykładowych filmików z rozdzielczością 720p, a ich jakość kręciła się wokół pikselizacji i czystego obrazu, czyżby z tym związek miała zakładka Encoding? Zależy mi - jak chyba każdemu - udostępniać materiał w najlepszej jakości. Googluję za pomocnymi informacjami, zakładam, że ktoś potrafi wytłumaczyć o co chodzi, temat jest rozległy, więc proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 15 Wrzesień 2013 Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Pomocna informacja. Nie renderuj do filmu tylko do klatek w dobrej jakości. Potem złożysz sobie w virtualdub czy innym afterku z odpowiednim kodekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf244442 Napisano 15 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Zazwyczaj robię sekwencję obrazów PNG, ale co jeśli chcę je złożyć właśnie w Blenderze? Chyba, że Blender nie nadaje się do tego pod kątem otrzymanej jakości, poczytam o tym Virtualdub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi