cucsoniuss Napisano 23 Wrzesień 2013 Share Napisano 23 Wrzesień 2013 Dawno niczego nie publikowalem. Wiec wrzcam max 2014 vray i lekki PS. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wjaworski Napisano 23 Wrzesień 2013 Share Napisano 23 Wrzesień 2013 Model wykonany starannie, choć jak na mój gust jest wręcz "klinicznie" czysty - tak sterylnie latać się nie da :)! Jakoś nie przekonuje mnie połączenie z otoczeniem - mam wrażenie jakiegoś statycznego zawieszenia, a nie lotu, mimo wirującego śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Wrzesień 2013 Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Nie przekonuje mnie kilka elementów. O pierwszym wspomniał Jaworski, choć ciężko mi tutaj pomóc bo na lotnictwie się nie znam. Znam się natomiast trochę na grafice i uważam że tak ostry render nijak nie komponuje się z twoim zblurowanym i zgrainowanym otoczeniem, które daje ładne odbicia, ale samo w sobie wygląda słabo. Poza tym widać że jest po prostu płaskie. Dodaj motion blur dla śmigła w compo, albo podkręć jego jakość bo jest mocno ziarnisty. Ze swojej strony sugeruję poprawienie scenki w dziale WIP, ponieważ model ma potencjał. To jak przenosimy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 24 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Dawno nie pokazywalem niczego na tym forum i odzwyczailem sie od krytki... W sumie ma byc z tego animacja wiec jak mozna to przenies. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 26 Wrzesień 2013 Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Osobiście nie przekonuje mnie rozmiar silnika. Strasznie wielki. Według mnie niezbyt pasuje taki odkryty i taki duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 27 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2013 Osobiście nie przekonuje mnie rozmiar silnika. Strasznie wielki. Według mnie niezbyt pasuje taki odkryty i taki duży. Robiony na podstawie planow i referencji http://www.angelfire.com/ca/xanadu55/images/Spirit-Lindbergh.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wjaworski Napisano 27 Wrzesień 2013 Share Napisano 27 Wrzesień 2013 Tweester, model jest bardzo starannie zrobiony, wszystkie proporcje są w porządku. To jest pierwszy samolot który przeleciał Atlantyk (poszukaj chociażby hasła "Charles Lindenbergh"). Ta maszyna była specjalnie dostosowana do tego przelotu. Miała wielki (proporcjonalnie) zbiornik paliwa, który praktycznie zasłaniał cały widok do przodu - pilot miał tylko te dwa okienka z boku i peryskop (!) do patrzenia przed siebie. Trochę jak w czołgu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi