Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Przedstawiam swój najnowszy projekt osobisty. Wizka inspirowana projektem Robert-aYoung-a, wypatrzonym na Arch Daily.

Prosiłbym o konstruktywną krytykę, i pochwałę jeśli jest za co – przynajmniej będę wiedział z czym idę w dobrym kierunku. Wrzucam do finisha, bo siedzę nad tym już trochę za długo i jeszcze trochę i w ogóle bym tego nie skończył.

Pomocą przydały się IESy z DELTALIGHT,wykorzystane w projekcie dzięki wątkowi:http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=88482, sam katalog też się przydał.

Użyto:

3ds max, v-ray, composite, gimp

Pozdrawiam!

9954008655_c0c3034ff3_o.jpg

9954007905_26d6b8c006_o.jpg

9954032876_eeef661d7a_o.jpg

9954130713_8c46b45154_o.jpg

9954028476_965bc576c2_o.jpg

9954127263_38d6189ec4_o.jpg

9954125663_ae1258cc53_o.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej, pochwal za duzo tutaj nie uslyszysz, za to na pewno konstruktywna krytyke. Ja moze zaczne: na pierwszym renderze pierwsze co sie rzuca w oczy to tragicznie slaba tekstura kory pnia z ktorego jest stol. Jeszcze dales na niego bump chyba z diffuse i to widac. Koeniecznie schowaj ten render jak i chyba czwarty gdzie jest podobnie. Takze DOF bardzo nie naturalny - na bank uzywales passu z zdepth wiec latwo to poprawic. Jest fajny plugin do photoshopa, chyba nazywa sie dof-pro.

Pozdrawiam i gratuluje ukonczenia!

Napisano

Generalne wygląda to ok, technicznie jest dobrze zrobione, razi np na obrazku drugim grzyb na ścianach, od AO za mocnego, tekstura stołu jak i materiał jego zostało wspomniane słabe.

Pierwsze pokazujesz oświetlenie wieczorne kiedy odnosze wrażenie że dzienne jest ciekawsze i lepiej ci wyszło.

Dywan jak na taką dużą powierzchnię troche po macoszemu potraktowany.

Generalnie jest ładnie i dzienne ujęcia najlepsze. Pozdrawiam

Napisano

DoF zabija rendery, szczególnie pierwszy. Nie wiadomo co rozmyte a co ostre. Ogólnie jest ładnie. Powiem to co Xiz0r - dzienne rendery lepsze. Modele ładne ale mogłeś jeszcze posiedziec nad materiałem obicia tych fotelików. Pozdr.

Napisano

Dziękuję za wszystkie komentarze!

Czyli nawet nie jest tak źle wystarczy wywalić renderki nocne i jedno podczas dnia i będzie git:) Mimo to jeszcze was trochę pomęczę, sorki:)

A co powiecie o kompozycji, z którą imho mam najwięcej problemów?

Co dokładnie nie pasuje w tym dofie? Jest za mocny? Co sprawia, że wygląda nie naturalnie?

Za każdym razem kiedy dostaje konstruktywną krytykę, otwierają mi się oczy, także wielkie dzięki i szacun.

Pozdrawiam!

Napisano

o jacie pierniczę, niewiarygodne, jeszcze nigdy czegoś tak dobrego nie widziałem, aż mi w pokoju zaśmierdziało tą matą trawiastą z podłogi i sadzą z kominka.

ctrl, alt, shift, c ... pozdrawiam

Napisano

Uprzejmie donoszę, że nie ponoszę żadnych kosztów leczenia, spowodowanych utratą wzroku przez sadzę z kominka. Dzięki, niestety wiem, że mogłem posiedzieć dłużej przy tej "macie":)

Pozdrawiam!

Napisano

Co kompozycji to może właściwie doboru mebli zupełnie nie pasują mi te fotele do wypoczynku one są takie z PRL-u, dobrałbyś coś w stylu wypoczynku, dwa ściany są niezagospodarowane albo je bardziej zagracasz albo zostaw puste nie dawaj takiego wielkiego obrazka na ścianę i nic więcej. Jak dla mnie brakuje mi tu jakiegoś cieplejszego kontrastu kolorystycznego jakieś czerwienni lub pomarańcza same wizki są fajne i przyjemne ale spodziewałem się że mnie zaskoczysz po tym jak cie kiedyś chwaliłem za fajne zagospodarowanie mojego projekty wnętrza :)

Napisano

Dzięki skalpel3d, dobra pamięć:) z tamtego projektu mam jeszcze tą kuchnie do skończenia:) Spokojnie daje jeszcze sobie czas, teraz po prostu z pokorą przyjmuję każdą krytykę a może kiedyś uda mi się ciebie czymś zaskoczyć.

ikkiz, sorki nie patrzyłem na to z tej strony. Dobrze, że zwróciłeś mi na to uwagę. Dzięki:)

Napisano

Na wizkach jest kilka różnych odcieni brązów (krzesło, podłoga, stół i ściany w oddali)... chyba nie pasują one do siebie? Takie moje osobiste zdanie :'P

Napisano

Dzięki ledman, powinienem zadbać o dopasowanie, może wszystkie stonować. Myślałem o tym, i nawet starałem się utrzymać trochę tego samego tonu, ale zwiodło mnie, że to jednak różne drewna więc się odcieniami będą różnić i wyszło jak wyszło.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności