Napisano 3 Październik 201311 l Hej, Zajmuję się głównie animacjami w Afterze i Cinema 4d, grafiką w photoshopie Potrzebuje samej skrzynki za 6600 zł z tego co wiem to C4D nawet jeżeli zdecyduję się na kupno r15 nie obsługuje renderu przez GPU. Dlatego potrzebuje pomocy waszej pomocy przy złożeniu zestawu. Myślałem o zasilacz 600 W Corsair procesor XEON E3-1230v2 NVIDIA QUADRO 4000 2 GB 256 BIT 32 GB DDR3 Blu-ray i DVD - nie wiem jake SSD 120 GB płyta główna MSI z SATA III + USB 3.0 albo Intel Core i7-4770K Płyta: MSI Z87-G45 Gaming Karta graficzna - nie mam pojęcia co ramL 2*8 GB ssd Plextor M5 Pro 128 GB HD Seagate Barracuda 1TB zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W Cooler Raijintek EreBoss Napęd Blu-ray i DVD Jaki procesor i kartę polecacie do AE i C4D? Dzięki za pomoc!
Napisano 3 Październik 201311 l Quadro to dobry aczkolwiek silnie uzależniony od ceny wybór. Rozważ jednakże zakup gtx680 ew jeżeli dołożyłbyś trochę to gtx780 . Obie bardzo dobrze pracują pod AE. Procesory oba są dobre, różnica w wydajności niewielka na rzecz 4770K
Napisano 3 Październik 201311 l słuchaj najprościej mówiąc przejrzyj sobie testy procesorów szczególnie z nieuwzględnieniem ich zachowań w tych dwóch programach zasadniczo masz ułatwione życie bo prawie wszytko jest testowane na cinebench z kolejnymi numerkami jeśli chodzi o AE to jest on tez uwzględniany na testach ale zapewne przewaga będzie po stronie nowej i7 oczywiście w cenie też :) tu masz odsyłacz do dedykowanych kart nvidia ze strony maxon http://www.nvidia.com/object/quadro_pro_graphics_boards.html zresztą karta jaka ci zaproponowano w pierwszym zestawie się tam znajduje Pewnie ktoś tu myslał o stereoskopi :) Edytowane 3 Październik 201311 l przez skalpel3d
Napisano 3 Październik 201311 l Napewno nie schodz ponizej 32 giga ramu AE po prostu wchlania taki ram na dziendobry.
Napisano 3 Październik 201311 l Autor Myślałem o quadro głównie ze względu na to że to karta przeznaczona czysto do pracy i na zagranicznych serwisach wszyscy się nimi zachwycają więc to bardziej kwestia renomy -potrzebuje czegoś co dobrze działa;p --------- Dzięki wszystkim za rade poczytam jeszcze o o i4770K i gtx, wtedy zdecyduje
Napisano 3 Październik 201311 l After owszem wciaga 32GB, wciagnie nawet 256gb, bo tak mozna ustawic domyslnie, ale by to mialo jakis wiekszy wplyw na render to niestety w praktyce nie ma. Mialem 16gb, i od jakiegos czasu mam 32gb, a render time jest taki sam. Jedyne co, to to, ze mozesz dluzsze previusy w ramie robic. Quadro glownie bazuje na chwycie marketingowym. Stosunek ceny do oferowanej predkosci jest jednak niewspolmierny. Uprzedzajac krzykaczy, bajki o niestabilnosci GF mozna tez wlozyc miedzy bajki. Ja bym na twoim miejscu bral GTXa. Na Q szkoda kasy - szału tu nie zobaczysz.
Napisano 3 Październik 201311 l Też bym był za GTX. W pracy mam tanie Quadro a i tak mam przygody ze sterownikami w CS6.