ciacho191 Napisano 12 Październik 2013 Napisano 12 Październik 2013 Witajcie! Po bardzo długiej przerwie od forum, spowodowaną rozwojem w karierze, oraz z racji posiadania wolnego czasu, postanowiłem pomodelować nieco dla siebie. Zamierzam jak najdokładniej odwzorować Reventona, nawet jakby mi to miało zająć rok ;) Na pierwszy ogień poszły przepiękne felgi, podczas renderingu zauważyłem już kilka błędów, ale to tam kilka minut i poprawione :) Mam nadzieje, że będziecie często tu wpadali i płynęli ze mną na tej tratwie :> [ATTACH=CONFIG]91864[/ATTACH]
maciek.m Napisano 13 Październik 2013 Napisano 13 Październik 2013 Nie wiem na czym wy się wzorujecie robiąc tą felgę ale napewno nie na oryginalnych zdjeciach. Myślę że to nie kilka minut a trochę więcej, przedewszystkim felga jest za chuda ona ku środkowi robi sie grubsza na głębokość. karbonowe nakladki nie sa dopasowane a poza tym pod nimi tez jest felga a u ciebie prześwituje tło. Sruby wyglądają inaczej, przyjżyj się dokładnie. No i najwazniejsze, środek felgi z śrubami nie jest taki płaski.... przecież on jest zagłebiony do środka a dzióry na śruby są na ukośnej sciance. To już szczegół ale opona Ci zjechała z felgi, felga nie wystaje tak dalego z opony. aha i ramie felgi nie idzie po całej głębokości felgi aż na druga strone, teraz w środku to wygląda jak bęben pralki :)
ciacho191 Napisano 14 Październik 2013 Autor Napisano 14 Październik 2013 Dzięki Macieju za komentarz :) sprawdzałem wiele zdjęć i nie ma za tymi karbonowymi nakładkami felgi, jest tylko przyczepiona na górze tymi śrubami, a oponę to dałem, żeby jakoś tak wygląd zapełnić :)
maciek.m Napisano 15 Październik 2013 Napisano 15 Październik 2013 No jest duzo lepiej. jeszcze cos ci sie krzaczy przy ramionach ktore wchodza w obrecz felgi. Z nakladkami moje niedopatrzenie. Jeszcze popraw ksztalt opony, bo jest za bardzo kwadratowa.
ciacho191 Napisano 15 Październik 2013 Autor Napisano 15 Październik 2013 ojś, moje niedopatrzenie, nie dałem bevela wewnątrz obręczy, dlatego takie krzaki wyszły tam ;) opona kwadratowa bo to taka tylko "dla wyglądu", teraz będę pracował nad taką końcową, z napisami wymodelowanymi itp
ciacho191 Napisano 16 Październik 2013 Autor Napisano 16 Październik 2013 praca wre! jeszcze widzę kilka błędów, ale nie obrażę się jak wytkniecie mi jakieś :)
Kramon Napisano 16 Październik 2013 Napisano 16 Październik 2013 ta oponka to mi pasuje do jakiegoś starego lambo albo do stratosa albo 037
ciacho191 Napisano 16 Październik 2013 Autor Napisano 16 Październik 2013 Właśnie nie wiem czy jest dobrze na wysokość bieżnika od felgi, sprawdziłem wymiary i było 335/30 r18 więc mamy http://m.wolframalpha.com/input/?i=tire+335%2F30+r18&x=0&y=0 Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
YetoKnight Napisano 16 Październik 2013 Napisano 16 Październik 2013 Za duża ta opona w stosunku do felgi, popatrz na jakiekolwiek zdjęcie reventona.
ciacho191 Napisano 16 Październik 2013 Autor Napisano 16 Październik 2013 zmniejszyłem ją i sądzę, że już jest lepiej robiąc clay'a zauważyłem kilka błędów na bryle ;)
Kramon Napisano 16 Październik 2013 Napisano 16 Październik 2013 czemu bierznik tak dziwnie wystaje? Przecież opony nie mają czegoś takiego ta opona składa się z 2 obiektów?
Filippo Napisano 25 Październik 2013 Napisano 25 Październik 2013 Felga wygląda całkiem nieźle, natomiast czepiłbym się bieżnika. Robiłeś go z jakichś zdjęć reventona? Moim zdaniem wygląda on za bardzo 'terenowo' jak na supersamochód.
Rekomendowane odpowiedzi