Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie! Po bardzo długiej przerwie od forum, spowodowaną rozwojem w karierze, oraz z racji posiadania wolnego czasu, postanowiłem pomodelować nieco dla siebie.

Zamierzam jak najdokładniej odwzorować Reventona, nawet jakby mi to miało zająć rok ;)

Na pierwszy ogień poszły przepiękne felgi, podczas renderingu zauważyłem już kilka błędów, ale to tam kilka minut i poprawione :)

Mam nadzieje, że będziecie często tu wpadali i płynęli ze mną na tej tratwie :>

8wRsAso.jpg

[ATTACH=CONFIG]91864[/ATTACH]

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie wiem na czym wy się wzorujecie robiąc tą felgę ale napewno nie na oryginalnych zdjeciach. Myślę że to nie kilka minut a trochę więcej, przedewszystkim felga jest za chuda ona ku środkowi robi sie grubsza na głębokość. karbonowe nakladki nie sa dopasowane a poza tym pod nimi tez jest felga a u ciebie prześwituje tło. Sruby wyglądają inaczej, przyjżyj się dokładnie. No i najwazniejsze, środek felgi z śrubami nie jest taki płaski.... przecież on jest zagłebiony do środka a dzióry na śruby są na ukośnej sciance. To już szczegół ale opona Ci zjechała z felgi, felga nie wystaje tak dalego z opony. aha i ramie felgi nie idzie po całej głębokości felgi aż na druga strone, teraz w środku to wygląda jak bęben pralki :)

Napisano
  • Autor

Dzięki Macieju za komentarz :) sprawdzałem wiele zdjęć i nie ma za tymi karbonowymi nakładkami felgi, jest tylko przyczepiona na górze tymi śrubami, a oponę to dałem, żeby jakoś tak wygląd zapełnić :)

2Pu7Hen.jpg

Napisano

No jest duzo lepiej. jeszcze cos ci sie krzaczy przy ramionach ktore wchodza w obrecz felgi. Z nakladkami moje niedopatrzenie. Jeszcze popraw ksztalt opony, bo jest za bardzo kwadratowa.

Napisano
  • Autor

ojś, moje niedopatrzenie, nie dałem bevela wewnątrz obręczy, dlatego takie krzaki wyszły tam ;)

opona kwadratowa bo to taka tylko "dla wyglądu", teraz będę pracował nad taką końcową, z napisami wymodelowanymi itp

Napisano
  • Autor

praca wre!

jeszcze widzę kilka błędów, ale nie obrażę się jak wytkniecie mi jakieś :)

wwRvoJk.jpg

Napisano

ta oponka to mi pasuje do jakiegoś starego lambo albo do stratosa albo 037

Napisano
  • Autor

zmniejszyłem ją i sądzę, że już jest lepiej

robiąc clay'a zauważyłem kilka błędów na bryle ;)

kC7zMhG.jpg

Napisano

czemu bierznik tak dziwnie wystaje? Przecież opony nie mają czegoś takiego ta opona składa się z 2 obiektów?

Napisano

Felga wygląda całkiem nieźle, natomiast czepiłbym się bieżnika. Robiłeś go z jakichś zdjęć reventona? Moim zdaniem wygląda on za bardzo 'terenowo' jak na supersamochód.