Napisano 15 Październik 201311 l Witam! PROBLEM pojawia sie w 3D MAXie 2010 i 2012 robilem nawet juz kilka razy reinstall. Problem nie wystepowal gdy ostatnim razem mialem zainstalowanego 3d maxa lecz mialem wtedy inny windows i inna karte graficzna. PRZYKLAD PONIZEJ: Chodzi o to ze podczas wlaczania programu 3d max jest wszystko w porzadku dopiero po jakims czasie jakby czesc ekranu zostaje przyklejona do monitora wystepuje nawet w windowsie nie tylko w programie (lecz zawsze po wylaczeniu 3dmaxa znika), czasem nawet w kilku miejsach wystepuje itd. Czy jest jakis ratunek poza reinstalacja windowsa? Edytowane 15 Październik 201311 l przez pikoman
Napisano 15 Październik 201311 l Autor Obecnie Radeon™ HD 5770 wczesniej mialem GeForce 8600 gt Obecnie mam zainstalowany WINDOWS 8 wczesniej mialem Xp i 7
Napisano 15 Październik 201311 l Masz wszystkie aktualizacje i apdejty do Maxa, Windowsa i sterowników ?
Napisano 15 Październik 201311 l Autor co do windowsa na biezaco aktualizuje w innych programach graficznych czy grach wszystko dziala dobrze, do maxa nie robilem zadnych updatow
Napisano 16 Październik 201311 l Tez mialem kiedys na starym kompie podobne akcje a potem zjarała mi sie karta graficzna, byla wymiana na nowa i smigało. Ale nie chce cie tutaj straszyc i mowic ze to na bank uszkodzenia hardware. Jak masz win8 to sprobuj z maxem 2014 bo za czasow 2010 nikt nawet nie myslal ze bedzie win8.
Napisano 16 Październik 201311 l A masz oprócz tej karty jakąś zintegrowaną? Można by zobaczyć, czy na niej śmiga.
Napisano 16 Październik 201311 l Z tego, co się orientuję, ogólnie Radeony gryza się z programami 3D. Tu na forum nie raz o tym było. Jakiego używasz sterownika do wyświetlania we viuportach? Jeśli Direct3D, to spróbuj zmienić na OpenGL (Menu Customize/Preferences/Viewports na dole).
Napisano 18 Październik 201311 l Autor Dzięki za chęci pomocy i odpowiedzi ;) probowalem sposobu ze zmienianiem na OpenGL itd. niestety nie pomoglo. Ale na przyszlosc bede wiedzial zeby zastanowic sie 2 razy przed kupnem karty graficznej. Pozostaje przesiasac mi sie na inny program, w Blenderze widzialem ze wszystko dziala jak nalezy. Pozdro.