Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

PROBLEM pojawia sie w 3D MAXie 2010 i 2012 robilem nawet juz kilka razy reinstall.

Problem nie wystepowal gdy ostatnim razem mialem zainstalowanego 3d maxa lecz mialem wtedy inny windows i inna karte graficzna.

PRZYKLAD PONIZEJ:

j208.jpg

rdr1.jpg

krvn.jpg

Chodzi o to ze podczas wlaczania programu 3d max jest wszystko w porzadku dopiero po jakims czasie jakby czesc ekranu zostaje przyklejona do monitora wystepuje nawet w windowsie nie tylko w programie (lecz zawsze po wylaczeniu 3dmaxa znika), czasem nawet w kilku miejsach wystepuje itd.

Czy jest jakis ratunek poza reinstalacja windowsa?

Edytowane przez pikoman

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Obecnie Radeon™ HD 5770 wczesniej mialem GeForce 8600 gt

Obecnie mam zainstalowany WINDOWS 8 wczesniej mialem Xp i 7

Napisano

Masz wszystkie aktualizacje i apdejty do Maxa, Windowsa i sterowników ?

Napisano
  • Autor

co do windowsa na biezaco aktualizuje w innych programach graficznych czy grach wszystko dziala dobrze, do maxa nie robilem zadnych updatow

Napisano

Tez mialem kiedys na starym kompie podobne akcje a potem zjarała mi sie karta graficzna, byla wymiana na nowa i smigało. Ale nie chce cie tutaj straszyc i mowic ze to na bank uszkodzenia hardware.

Jak masz win8 to sprobuj z maxem 2014 bo za czasow 2010 nikt nawet nie myslal ze bedzie win8.

Napisano

A masz oprócz tej karty jakąś zintegrowaną? Można by zobaczyć, czy na niej śmiga.

Napisano

Z tego, co się orientuję, ogólnie Radeony gryza się z programami 3D. Tu na forum nie raz o tym było.

Jakiego używasz sterownika do wyświetlania we viuportach? Jeśli Direct3D, to spróbuj zmienić na OpenGL (Menu Customize/Preferences/Viewports na dole).

Napisano
  • Autor

Dzięki za chęci pomocy i odpowiedzi ;) probowalem sposobu ze zmienianiem na OpenGL itd. niestety nie pomoglo. Ale na przyszlosc bede wiedzial zeby zastanowic sie 2 razy przed kupnem karty graficznej. Pozostaje przesiasac mi sie na inny program, w Blenderze widzialem ze wszystko dziala jak nalezy.

Pozdro.