Zernat Napisano 16 Październik 2013 Share Napisano 16 Październik 2013 Witam. Mam pewien problem. Chciałem sobie dopasować ustawienia HDRK'i i VRay Sun'a. A więc zgodnie z tutkiem, wszedłem w zakładkę Enviroment w Maxie i włożyłem tam materiał z moją HDRK'ą. Następnie włączyłem pokazywanie Enviro w Viewport Background i zamiast pokazać mi się ładnie HDRK'a to mam jednolity kolor tła który "skacze" gdy obracam kamerą. Czy może ktoś z was mógłby mi coś doradzić ? Pozdrawiam. PS. Jak "ręcznie" do viewport background wkładam hdrk'ę to wyświetla się ona w porządku (tyle, że jest statyczna :/). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 16 Październik 2013 Share Napisano 16 Październik 2013 który max? jak duża mapka hdri i ile masz ramu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 16 Październik 2013 Autor Share Napisano 16 Październik 2013 Max 2012, mapka waży około 60 megsów, mam 16 gb ram'u, ale sporo w sumie już było zajęte. A więc to kwestia ram'u ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 16 Październik 2013 Share Napisano 16 Październik 2013 raz może to być to sprawa ramu dwa może karta graficzna nie wyrabiać szczególnie jeśli miałeś włączone wyświetlanie takie innych map na obiektach. co oznacza ze jest statyczna ? Pokaz jak masz ustawione parametry wyświetlania background Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 17 Październik 2013 Autor Share Napisano 17 Październik 2013 Tak to wygląda: http://img34.imageshack.us/img34/9877/grhp.jpg Sprawdziłem też pamięci, ani karta, ani ram nie są jakoś bardzo mocno zapełnione (chociaż na karcie zostało mi lekko ponad 100 megsów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skalpel3d Napisano 17 Październik 2013 Share Napisano 17 Październik 2013 Tak a ty przypadkiem nie chcesz tego wyświetlić w widoku ortogonalnym :) Bo jeśli tak to możesz długo i namiętnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 18 Październik 2013 Autor Share Napisano 18 Październik 2013 Nooo tak. Że też Autodesk nie mógł gdzieś napisać, czy dać jakieś małej gwiazdki, że działa tylko w Perspective, no bo kto korzysta z persp view ;p Pozdrawiam i dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 18 Październik 2013 Share Napisano 18 Październik 2013 no bo kto korzysta z persp view ;p Ja! Namiętnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi