Posted October 16, 201311 yr Witam. Mam pewien problem. Chciałem sobie dopasować ustawienia HDRK'i i VRay Sun'a. A więc zgodnie z tutkiem, wszedłem w zakładkę Enviroment w Maxie i włożyłem tam materiał z moją HDRK'ą. Następnie włączyłem pokazywanie Enviro w Viewport Background i zamiast pokazać mi się ładnie HDRK'a to mam jednolity kolor tła który "skacze" gdy obracam kamerą. Czy może ktoś z was mógłby mi coś doradzić ? Pozdrawiam. PS. Jak "ręcznie" do viewport background wkładam hdrk'ę to wyświetla się ona w porządku (tyle, że jest statyczna :/).
October 16, 201311 yr Author Max 2012, mapka waży około 60 megsów, mam 16 gb ram'u, ale sporo w sumie już było zajęte. A więc to kwestia ram'u ?
October 16, 201311 yr raz może to być to sprawa ramu dwa może karta graficzna nie wyrabiać szczególnie jeśli miałeś włączone wyświetlanie takie innych map na obiektach. co oznacza ze jest statyczna ? Pokaz jak masz ustawione parametry wyświetlania background
October 17, 201311 yr Author Tak to wygląda: http://img34.imageshack.us/img34/9877/grhp.jpg Sprawdziłem też pamięci, ani karta, ani ram nie są jakoś bardzo mocno zapełnione (chociaż na karcie zostało mi lekko ponad 100 megsów).
October 17, 201311 yr Tak a ty przypadkiem nie chcesz tego wyświetlić w widoku ortogonalnym :) Bo jeśli tak to możesz długo i namiętnie :)
October 18, 201311 yr Author Nooo tak. Że też Autodesk nie mógł gdzieś napisać, czy dać jakieś małej gwiazdki, że działa tylko w Perspective, no bo kto korzysta z persp view ;p Pozdrawiam i dzięki :)