Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pewien problem. Chciałem sobie dopasować ustawienia HDRK'i i VRay Sun'a. A więc zgodnie z tutkiem, wszedłem w zakładkę Enviroment w Maxie i włożyłem tam materiał z moją HDRK'ą. Następnie włączyłem pokazywanie Enviro w Viewport Background i zamiast pokazać mi się ładnie HDRK'a to mam jednolity kolor tła który "skacze" gdy obracam kamerą.

Czy może ktoś z was mógłby mi coś doradzić ?

Pozdrawiam.

PS. Jak "ręcznie" do viewport background wkładam hdrk'ę to wyświetla się ona w porządku (tyle, że jest statyczna :/).

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Max 2012, mapka waży około 60 megsów, mam 16 gb ram'u, ale sporo w sumie już było zajęte.

A więc to kwestia ram'u ?

Napisano

raz może to być to sprawa ramu dwa może karta graficzna nie wyrabiać szczególnie jeśli miałeś włączone wyświetlanie takie innych map na obiektach. co oznacza ze jest statyczna ? Pokaz jak masz ustawione parametry wyświetlania background

Napisano

Tak a ty przypadkiem nie chcesz tego wyświetlić w widoku ortogonalnym :) Bo jeśli tak to możesz długo i namiętnie :)

Napisano
  • Autor

Nooo tak.

Że też Autodesk nie mógł gdzieś napisać, czy dać jakieś małej gwiazdki, że działa tylko w Perspective, no bo kto korzysta z persp view ;p

Pozdrawiam i dzięki :)