Napisano 16 Październik 201311 l Witam. Mam pewien problem. Chciałem sobie dopasować ustawienia HDRK'i i VRay Sun'a. A więc zgodnie z tutkiem, wszedłem w zakładkę Enviroment w Maxie i włożyłem tam materiał z moją HDRK'ą. Następnie włączyłem pokazywanie Enviro w Viewport Background i zamiast pokazać mi się ładnie HDRK'a to mam jednolity kolor tła który "skacze" gdy obracam kamerą. Czy może ktoś z was mógłby mi coś doradzić ? Pozdrawiam. PS. Jak "ręcznie" do viewport background wkładam hdrk'ę to wyświetla się ona w porządku (tyle, że jest statyczna :/).
Napisano 16 Październik 201311 l Autor Max 2012, mapka waży około 60 megsów, mam 16 gb ram'u, ale sporo w sumie już było zajęte. A więc to kwestia ram'u ?
Napisano 16 Październik 201311 l raz może to być to sprawa ramu dwa może karta graficzna nie wyrabiać szczególnie jeśli miałeś włączone wyświetlanie takie innych map na obiektach. co oznacza ze jest statyczna ? Pokaz jak masz ustawione parametry wyświetlania background
Napisano 17 Październik 201311 l Autor Tak to wygląda: http://img34.imageshack.us/img34/9877/grhp.jpg Sprawdziłem też pamięci, ani karta, ani ram nie są jakoś bardzo mocno zapełnione (chociaż na karcie zostało mi lekko ponad 100 megsów).
Napisano 17 Październik 201311 l Tak a ty przypadkiem nie chcesz tego wyświetlić w widoku ortogonalnym :) Bo jeśli tak to możesz długo i namiętnie :)
Napisano 18 Październik 201311 l Autor Nooo tak. Że też Autodesk nie mógł gdzieś napisać, czy dać jakieś małej gwiazdki, że działa tylko w Perspective, no bo kto korzysta z persp view ;p Pozdrawiam i dzięki :)