!Ewert Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 Cześć, Wizualizacje osiedla w Gdańsku. Chce Wam pokazać różne typy pogody jednego kadru + wizualizacje w postprodukcji alternatywnej. Końcowa wizualizacja to zwykły kadr wieczorowy. Celem postprodukcji alternatywnej było odejście od cukierkowych wizualizacji - mam nadzieje że cel został osiągnięty. Zachęcam do pisania komentarzy. Pozdrawiam
skalpel3d Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 najbardziej mi się podobają ostatnie ujęcia może tylko to autko troszkę za bardzo pędzi :) ale jest bardzo fajnie mimo że uciekałeś od cukierkowatości to zostało coś z bajkowych odcieni kolorów i to jest bardzo na plus. Właściwie to jedynie nie pasuje mi ujecie 4 i 5 swiatło jest niezgrane z tym co na niebie tam masz mocno zachmurzone niebo a światło i cienie są bardzo ostre no i ściany bloku przepalone
majeranek Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 No i wygląda to zdecydowanie lepiej, dużo bardziej realistycznie. Nie wiem skąd się bierze u ludzi (klientów) ten pociąg do cukierkowej sztuczności.
siwy Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 Bardzo fajne obrazki. Podobają mi się. Na drugim bym dał jednak inne światła we wnętrzach - mniej cytrynowe a bardziej w pomarańcz wpadające, dałbym też więcej odbicia na szybach balkonów. pozdrawiam
MicInc Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 Ładne wizki. Jest parę drobnych rzeczy, które można by poprawić, o których wspomnieli poprzednicy: głównie sprawy światła. No i ten samochód pędzący :) Jedyne co ma tam prawo tak pędzić, to chyba tylko straż pożarna, która sąsiaduje z osiedlem :)
DrRambo Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 może tylko to autko troszkę za bardzo pędzi :) Ty no bez przesady, to nie wina autora, że ktoś tak zapi****la :D fajne osiedle
skalpel3d Napisano 23 Październik 2013 Napisano 23 Październik 2013 Ty no bez przesady, to nie wina autora, że ktoś tak zapi****la :D fajne osiedle widać bogaty bo na drodze osiedlowej słono to kosztuje :D
!Ewert Napisano 24 Październik 2013 Autor Napisano 24 Październik 2013 Dziękuję za komentarze. Pisałem o alternatywnej postprodukcji która była robiona na podstawie renderów do standardowej cukierkowej postprodukcji. Dlatego też widać cienie. Auto celowo tak mocno rozmazałem żeby w jak najmniejszym stopniu zasłaniało budynek, pierwotnie auto "wolniej jechało" ale efekt wizualny był gorszy. Cytrynowy kolor w oknach na pewno wyglądał bym dobrze, mi się bardziej podoba pomarańczowy :) Sprawa z mocniejszymi odbiciami, racja można by było je podkręcić ale popełniłem błąd bo nie zrobiłem ich. Zobacz pierwszy i czwarty render, w odbiciu placu zabaw tam nic nie ma, poprawiłem to w renderze zimowym o wieczorowym. Zachęcam do dalszego komentowania Pozdrawiam
Wania Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 Ogólnie bardzo fajne ale na pierwszym obrazku ludzie są strasznie niedopasowani - głównie przez brak jakiegokolwiek cienia. Pozatym modele drzew i krzaków jakieś takie sztuczne. Miałem tego nie pisać ale mnie zacheciłes:}
żółty Napisano 27 Październik 2013 Napisano 27 Październik 2013 Bardzo fajne całościowo. Jest kilka drobnych błędów choćby wklejki o których pisze Wania ale sam wiesz co zrobiłeś nie tak :) Wieczorne zimowe ujęcie od podwórka podoba mi się najbardziej choć mogłeś dać inne niebo niż w wesji bez śniegu. Ale to detal. Ogólnie profeska.
ledman Napisano 12 Listopad 2013 Napisano 12 Listopad 2013 Podoba mi się zieleń na 5 i 6, listki i kwiatki na trawie to proxy?
!Ewert Napisano 12 Listopad 2013 Autor Napisano 12 Listopad 2013 ledman - często stosuję proxy jeśli dany model będzie się powtarzał. W przypadku pojedynczych modeli daje po prostu wyświetlanie na tryb box. Wania - dziękuje za post, masz racje, mógłbym chwilę dłużej posiedzieć nad ludźmi. Żółty - dzięki za post.
Rekomendowane odpowiedzi