Wielka_Siostra Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Soft: 3DMAX 5, VRay Free Renderowało się około 15 minut. Użyłam gotowców od producenta: kibelek, bidet, umywalka (dlatego takie brzydkie;P) Zapraszam do komentowania.
Pablo Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Czym renderowane? Jak dla mnie za blade te rendery, ale do wizki wystarczy. Jesli tam z tylu jest okno z szyba, to czemu nie pada z niego cien? czy moze jest nie przezroczyste i jest ciemnoo na dworku?:) pozdr
illy Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 w lazienkach z reguly nie ma przezroczystych okien
sir_Bols Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 w lazienkach z reguly nie ma wogole okien... ale kto powiedzial ze to lazienka "z reguly"
qcoe Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 Według mnie przypomina to łazienkę chociaz nie do konca. czy w 3ds ie jest takie cos jak dirtmap? dodało by to troche realizmu, uzywam maya wiec nie pomoge. ale popracuj nad tym bo łazienka jest fajna. marcin
Gość raminez Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 ma pytanie do tej "doskonalej " teoretycznie lazienki ..mianowicie drzewo polozone na podlodze tuz na wyjscie z prysznica ????hhhmmmm ???? dla bezpieczenstwa czy moze dla tego ze z woda drewienko gnije ...moze to moje zludzenie...a co do calosci taka zwykla "z reguly" lazienka:) Pozdro
Gość raminez Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 i jeszcze jedna uwaga mianowicie ...zucil mi sie taki niuansik ...moze niedokonca 100% ale gdy okno sie otwozy ( przeciag moze rozbic szybe prysznica)...ale to tylko moje prywatne skojazenie...tepulki nad kibelkami to taki design dla kolekcionerow CD ...moze to lazienka dla filomana??? kto wie ...narazie tyle:) pozdro
SansSerif Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 raminez jestes bezlitosny ;) drewno np teak lub inne irocco swietnie nadaje sie na podloge do lazienki ale najgorsze sa polaczenia roznych materialow wiec tu moze byc problem. podobnie z plytkami pod prysznicem, takie rozwiazanie jest kozystne finansowo dla klienta ale z czasem wyglada koszmarnie wlasnie na laczeniach z tynkiem. no i wizualnie jest do bani :] to samo z laczeniem na naroznikach drewna szafek z tynkiem i scianki geberitu ze szklem. ale wizualki ladne. bardzo dobrze wyszly materialy.
buczer Napisano 2 Wrzesień 2004 Napisano 2 Wrzesień 2004 buhahaha....stac cie na wiecej siostro :P serio to egzotyczne deski w tym standardzie sa do bani no i te druty mnie dzigają ogolnie wszystko szare i smutne; jak na kobiecy projekt to łazienka jest niekobieca :P edycja: i jeszcze jedno to do pana z tatu;) drewno w wodzie nie gnije, to tak żeby wyjaśnić. gnije gdy moczymy i suszymy moczymy i suszymy itd... ale w sumie to chyba o tym samym mówimy : ). drewno w łazience jest ok tylko nie pasują deski do płyt melaminowanych, laminowanych fornirowanych czy jakiś tam innych jakie już tam sobie pani Siostra wybrała. i standardowe" mogę się mylić" bo się nie znam ;P
Wielka_Siostra Napisano 3 Wrzesień 2004 Autor Napisano 3 Wrzesień 2004 podobnie z plytkami pod prysznicem, takie rozwiazanie jest kozystne finansowo dla klienta ale z czasem wyglada koszmarnie wlasnie na laczeniach z tynkiem. no i wizualnie jest do bani :]to samo z laczeniem na naroznikach drewna szafek z tynkiem i scianki geberitu ze szklem. Jeśli chodzi o łączenie tynku z płytkami, to teoretycznie tynk ma być zlicowany z powierzchnią płytek, tak, aby płytki były "zatopione" w ścianie. Powinno zdać to egzamin. Co do łączeń drewna i tynku, drewna i płytek, to uważam, że nie będzie żadnego problemu, o ile wykonwacą nie będzie szwagier Heniek;-) A jeśli chodzi o płytki za prysznicem, to rozważam jeszcze poprowadzenie płytek na całej ścianie z oknem, bo rzeczywiście wygląda to tak sobie;-) Co do drewna w łazience na podłodze, to pewnie z niego zrezygnuję. Nie dlatego jednak, że się nie nadaje, ale dlatego, że to rozwiązanie jest już tak powszechne, że aż pretensjonalne. Ja wiem, że większość z nas nie ma nawet baterii z mieszaczem w łazience, ale wicie rozumicie, w Wielkim Świecie drewno na podłodze w łazience już z mody wychodzi;-) Peter_muler - a o jakież to druty Cię dźgają? Nosisz stanik z fiszbinami?;-) Co do tych nieszczęsnych desek "w tym standardzie" to pewnie masz rację, ale chciałam, aby i plebs trochę luksusu zakosztował;-) Coś jak Starck na plebanii wiejskiego kościółka;-) Co do drewnianej szafy, to teoretycznie ma być zrobiona z tego samego drewna co deski tudzież parkiet na podłodze. Jednak, jak pisałam, chyba wywalę te dechy. Niech się klientka męczy z wycieraniem płytek:-) Okno - chciałam zrobić firaneczkę, i nawet zrobiłam, ale jak mi zaczeło liczyć przezroczystości, przenikanie światła i inne efekty świetlno-materiałowe, to se dałam spokój. I tak na kabinę mi 10 minut zeżarło;-) A jeśli chodzi o otwieranie okna, to będzie się uchylać w pionie. O! Mogłam to dać to WiPa, bo jeszcze parę rzeczy jest do zmienienia.
Archangel Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 Podoba mi sie ten projekcik...lazienka jest w dobrm stylu prosta ale i elegancka. Te slawne deski choc moze nie wygladaja najlepeiej aja jedna wielka zalete po wyjscu spod prysznica mozna stanac na nich i uniknac przez to kontaktu z zimnym plytkami brrrrr (mo i nie trzeba miec dywanika ktory ciagle sie brudzi :) ) W tej lazence draznie mnie przede wszystkim dwie rzeczy: 1. bardzo proste plytki czasami przypominajace wrecz toalete bybliczna 2. ta scaiana na wprost z oknem ktora widzi sie zaraz po wejsciu do tego pomieszczenia - jest jakas malo reprezentatywna, plytki od prysznica tak nagle sie koncza...choc wiem ze mialas bardzo malo miejsca i to w znacznym stopniu Cie usprawiedliwia :) Ogolnie ja jestem na + i mam nadzieje ze z kazdym kolejnym projektem bedzie lepiej ! Pzdr
mCh Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 ta łazienka kompletnie mi się nie podoba. nie cierpię takich prostych kafelek i kanciastych elementów a'la blokowy design komunistycznych pajaców ("architektów"). może to kwestia gustów, ale ja preferuję finezję wykonania i przepych - stąd też mój ulubiony styl, czyli barok. co do samego wykonania i 3d to tradycyjnie - ja tak nie potrafię :/ jeśli ktoś szuka ładnych łazienek, niech wstąpi do mojego domu :)) choć domyślam się, iż projekt łazienki miał być niskobudżetowy stąd też ta oszczędność w materiałach.
buczer Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 barokowa łazienka w bloku to jes TO. popieram. tez lubie barok ;) i takie małe sikajace aniołki zamiast kranu.
Wielka_Siostra Napisano 3 Wrzesień 2004 Autor Napisano 3 Wrzesień 2004 blokowy design komunistycznych pajaców ("architektów"). Widzę, że trafiłam na zwolennika szlaczków - polecam moją wcześniejszą łazienkę - na pewno Ci się spodoba:-): http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=8106 choć domyślam się, iż projekt łazienki miał być niskobudżetowy stąd też ta oszczędność w materiałach. Oszczedność w materiałach nie gwarantuje niskiego budżetu, a wręcz, ośmielam się twierdzić, przeciwnie:-) Przy prostych formach i podstawowych materiałach nie zaoszczędzimy niestety na wykonawcy - na szlachetnych materiałach podwójnie widać fuszerkę typu platikowe listwy narożne. A za materiał szlachetny uważam między innymi płytki monochromatyczne (oraz np lite drewno). Próbuję teraz zrobić te łazienkę w "wesołych" płytkach typu Steuler Living Colours, ale ni cholery nie wychodzi. Ja to bym wszędzie białe płytki dała i już;-PPP
SansSerif Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 taki maly OT. niedyskretnie sie zapytam, oplaca sie robic komercyjnie takie wizualki (takie dobre, czasochlonne) do tak niskobudzetowych projektow? :>
Archangel Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 to ja tez sie o cos zapytam :) Od ktorego producenta najlepiej wziasc modele sraczyka i calej reszty ??
Wielka_Siostra Napisano 3 Wrzesień 2004 Autor Napisano 3 Wrzesień 2004 No, cieszy mnie że te wizualki są "takie dobre, czasochłonne" i tym przyjemniej jest mi odpowiedzieć. Otóż traktuję to jako "fuchy", bo ni cholery nie dałoby się za to wyżyć. Jednak, jak wielu z Was, robiłabym to nawet za darmo:-) I traktuję to tak jak Wy - zrobić coś dobrze (no, przynjamniej się staram;), nawet, jeśli klienta ustatysfakcjonowałaby wizualka "na odwal się". Chyba Wy wiecie, o co mi chodzi:-D
Wielka_Siostra Napisano 3 Wrzesień 2004 Autor Napisano 3 Wrzesień 2004 to ja tez sie o cos zapytam :) Od ktorego producenta najlepiej wziasc modele sraczyka i calej reszty ?? Ja biorę od Koło http://www.kolo.com.pl/ Zaloguj się i najlepiej wyślij maliem prośbę o przysłanie płytki, zrobią to za friko:-) Jeszcze jest http://www.roca.pl/ , od nich też mam płytkę z gotowcami. Poza tym kup sobie katalog w kiosku z wnętrzami, tam będziesz miał kontakty mailowe do ważniejszych firm - oni chętnie udostępniają gotowce. Przysyłają katalogi, płytki itd. Szkoda tylko, że większość z tych ich gotowców jest słabej jakości:-/ Większość z Was zrobiłaby 100 razy lepiej kibelek czy wannę. Ja już dawno temu wysłałabym do Koła moje modele, gdyby były lepsze od ich modeli;-) Działajcie, ja widzę szansę na współpracę:-)
Wielka_Siostra Napisano 3 Wrzesień 2004 Autor Napisano 3 Wrzesień 2004 siostro robiłas kibelek na koło w tym roku? Peter_muler, niestety nie. Nigdy jakoś mi się nie składa, a może zbyt nieśmiała jestem i leniwa;-) A Ty dawałeś? Jeśli SansSerif startował, to pewnie wygrał:-D
buczer Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 startował ale wynikow jeszcze nie ma. ja dawałem i mam zamiar rozwalic czcionka bo za długo szefuje : ) a poza tym powinien dostac juz jakiegos bana z koła :P
Wielka_Siostra Napisano 3 Wrzesień 2004 Autor Napisano 3 Wrzesień 2004 No to Peter_muler, gdzie można zobaczyć Twoją pracę? Czyżby gdzieś się na forum błąkała?:-D A SansSerif Czcionek nasz najmilejszy, co dał??? Bo jak ten panel prysznicowy wypasiony, co go przyuważyłam kiedyś, to klękajcie narody:-D
buczer Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 poszukaj...popytaj..: ) nie ma letko... moze wrocmy do glownego tematu? chetnie zobacze łazienke w wesołych płytkach. moze choc jeden mały render na dobranoc ;)
Gość ma+ Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 heh wilka siostro, panel prysznicowy sans_serifa poszedł na inny konkurs i już główną nagrodę wygarnął ;) ale innaczej być nie mogło... a wracająć do koła to ułatwie ci szukanie: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=7699 sans_serif http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=8006 peter_muler http://www.evermotion.org/forum/viewtopic.php?t=2220&highlight= tamizo ostatni to jeden z naszych projektów. co prawda inne forum ale obejżeć sie da... ;) kogoś pominąłem ?
Gość raminez Napisano 3 Wrzesień 2004 Napisano 3 Wrzesień 2004 tak ..bedzie brane pod uwage szybkosc oraz stopien trudosci zalatwiania potrzeby ...hahah moja wygra:) hahahaha pozdro peter
Wielka_Siostra Napisano 4 Wrzesień 2004 Autor Napisano 4 Wrzesień 2004 ma+ -----> zauważyłam, że posunąłeś się dalej niż ja dając drewnianą podłogę w prysznicu;-) Swoją drogą, widziałam gdzieś ostatnio drewniany brodzik (nie na zamówienie tylko jako produkt seryjny do sprzedaży:) - szukałam tego, aby Wam pokazać i jakoś zanleźć nie mogę:-/ Raminez ------> Twoja koncepcja łazienki (?) jest seksistowska i pewnie jako taka nie zostałaby dopuszczona do żadnego konkursu. Gdzie bowiem mają się załatwiać dziewczynki?;-) Może uzupełnisz projekt dając zakrwawionych panów bez głów - panie siadałyby im na kolanach;-)
Wielka_Siostra Napisano 4 Wrzesień 2004 Autor Napisano 4 Wrzesień 2004 Ponieważ odbiegliśmy trochę od tematu, wrzucam tutaj pierwszą wersję tej łazienki, odrzuconą przez klientkę: Zapraszam do komentowania:-)
Gość raminez Napisano 4 Wrzesień 2004 Napisano 4 Wrzesień 2004 powiedzial bym teraz perfekt ....z podloga..bo np : prisznic caly ze szkal dlamnie byl babowy... i tu Wielka S...chcialbym Ci przedstawic ze jak bys niezrobila komus cos bedzie niepasilo to tekstura to sciana ( jak u mie) ....ale praca jest twoja i przedstawia twoja psychike , charakter , umiejetnisci ...itd..... See You next time !!! big sister ...soon hahah
Gość raminez Napisano 4 Wrzesień 2004 Napisano 4 Wrzesień 2004 a teraz zauwarzylem ze zdjelas te puleczki na CD ze sciany nad kibelkami ....chwla BOGU pozdro hej
Rekomendowane odpowiedzi