Byczek82 Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Hej mam taki kłopot przedstawie na obrazkach Zrobiłem z line tarczę: Jak biorę Extrude to mi wychodzi to: a chciałbym takie coś: żeby koło w środku było puste a tamto wypełnione. Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Musisz połączyć za pomocą attach wewnętrzny okrąg z zewnętrznym obrysem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 masz niezamknięty splajn, poszukaj dziur, na początek zaznacz wszystkie vertexy i weld z małą wartością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byczek82 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 Wewnętrzny okrąg jest połączony z zewnętrznym okręgiem i jak sprawdzałem to mam połączone wszystkie vertexy:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Dodaj modyfikator edit poly. Jeżeli w tym momencie splain zniknie to prawie na 100%, musisz mieć gdzieś "niedomknięte" linie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byczek82 Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 (edytowane) Znika eh, patrzyłem na vertexy i weldowałem tak jak siwy napisał i 168 wertexów po weldowaniu jest tyle samo Zrobiłem:) usunąłem 11 fragmentów koła i okazało się ze z duplikował się wertex czy spline i usunąłem. Dałem array i weldowałem i teraz śmiga Dzięki za pomoc :) Edytowane 29 Listopad 2013 przez Byczek82 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Zaznacz spline, w palecie selected z editable spline, na dole w nawiasie masz napisane czy jest zamknięty czy otwarty. Możesz tez włączyć opcję show wertex number i sprawdzić czy numery na siebie nie zachodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi