Napisano 29 Listopad 201311 l Hej mam taki kłopot przedstawie na obrazkach Zrobiłem z line tarczę: Jak biorę Extrude to mi wychodzi to: a chciałbym takie coś: żeby koło w środku było puste a tamto wypełnione. Pozdrawiam:)
Napisano 29 Listopad 201311 l Musisz połączyć za pomocą attach wewnętrzny okrąg z zewnętrznym obrysem.
Napisano 29 Listopad 201311 l masz niezamknięty splajn, poszukaj dziur, na początek zaznacz wszystkie vertexy i weld z małą wartością.
Napisano 29 Listopad 201311 l Autor Wewnętrzny okrąg jest połączony z zewnętrznym okręgiem i jak sprawdzałem to mam połączone wszystkie vertexy:(
Napisano 29 Listopad 201311 l Dodaj modyfikator edit poly. Jeżeli w tym momencie splain zniknie to prawie na 100%, musisz mieć gdzieś "niedomknięte" linie.
Napisano 29 Listopad 201311 l Autor Znika eh, patrzyłem na vertexy i weldowałem tak jak siwy napisał i 168 wertexów po weldowaniu jest tyle samo Zrobiłem:) usunąłem 11 fragmentów koła i okazało się ze z duplikował się wertex czy spline i usunąłem. Dałem array i weldowałem i teraz śmiga Dzięki za pomoc :) Edytowane 29 Listopad 201311 l przez Byczek82
Napisano 29 Listopad 201311 l Zaznacz spline, w palecie selected z editable spline, na dole w nawiasie masz napisane czy jest zamknięty czy otwarty. Możesz tez włączyć opcję show wertex number i sprawdzić czy numery na siebie nie zachodzą.