Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Postanowiłem wziąść się za naukę malowania na tablecie ( przy okazji poznaję PS'a). Wpadłem na pomysł, ze zrobię chmurę...Powstała 1...potem 2...i sam nie wiem jak to się stało, że pojawil się napis "Dream Arts Team"...(). I tak powstała ala tapetka dla mojego teamu DAT ( http://www.3d.vt.pl )

EDIT:

"W zamyśli kazda część symbolizuje coś z naszego forum...

Po lewej jest coś jakby "lotnisko" (oraz startujące ptaki) - symbolizuje początki forum;

Schodki, mostek i pokręcona droga, symbolizuje cięzką pracę jaką trzeba wlozyć w forum...

Po prawej jest gora wokolo ktorej biegnie droga- to natomiast symbolizuje dlugą i mozolną drogę do sukcesu naszego WWW..."

Program: Photoshop CS

Tablet: Pentagram O'Pen XXL

Czas pracy: 4 godziny

TAPETA_DAT2.jpg

Pozdr

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajnie te chmury świecą tylko troche jak wata albo bezy wyglądają :P no i kolorystyka - wiecej koloru by sie przydalo

Napisano
  • Autor

Właśnie nie chcialem zabadzo "kolorować" tego...Chcialem nawiącać trochę do barw naszego teamu.

Zobaczę co się da zrobić, żeby nie wyglądały jak "waty" ( a może wy mi powiecie ?? ), ale jutro.

Pozdr & dzienx za post

Napisano

Słabe te chmury jak na moje oko, trochę za bardzo pofałdowane. Tylko ta jedna w centrum się ładnie prezentuje.

Co do waszego loga, to od razu narzuca się skojarzenie z Dream Worksem. Celowy zabieg czy przypadek?

Napisano

Spojrz na avatar, czy to jest przypadek? ;)

Chmury sa.... to nie sa chmury. Znajdz sobie jakas fajna referke, o to nie trudno.

Napisano

Chodziło mi właśnie o avatar, tym chmurom daleko do dreamworksowych, te na avatarze już sie lepiej prezentują, przynajmniej w takim pomniejszeniu.

Napisano
  • Autor

Logo, tak...częściowo zaciągnięte z "Dream Works".

Dopiwro ćwiczę te chmuki...(to moja 1 praca na tablecie).

Pozdr

Napisano

Tylko ze w tych chmurach na avarttku o co inne chodzi....tamte maja byc bardziej realne...natomiast w tych przedstawiaonych przez Falcruma jak sadze rzecz jest w czyms innym...moze nikt nie zauwazyl ale na tej najblizszej nam troche sie dzieje jest tam droga, most, czlowieczek....takie wysnione (dream'owe) chmury bardziej do mnie przeawiaja...mi sie podobaja :)

Mysle ze mozna jeszcze je troche dopracowac, moze dodac im troszke wiecej plastycznosci na wzor tej wspomnianej przez Kłobuca znajdujacej sie w centrum

Napisano
  • Autor

Dzienx za uznanie. Masz rację, nie maiłem zamiaru robić ultra realistycznej pracy, ale właśnie "senną" wizję...

Dzis wieczorem poprawię conieco :)

EDIT: Dzienki za tutek!! Szukałem go, ale nie wiedziałem gdzie on jest...:P

Pozdr

Napisano

skombinuj sobie brushe do rysowania chmur... ten sam efekt, tylko 2x mniej roboty ;)

Napisano
  • Autor

Znacie jakieś dobre tutki do "kombinowania brush'ow" ??

Co do pracy...juz jej nie poprawiam, bo trzeba byłoby wszystko robić od nowa...Mimo wszystko duzo się nauczyłem i jeszcze więcej po tutku od Mkaszpir'a :D

Dodałem do 1 posta opis obrazka...

Pozdr

Napisano

http://67.15.36.49/team/tutorials/2d_custombrushes/2d_custombrushes.asp

http://67.15.36.49/team/tutorials/2d_custombrushes2/2d_custombrushes2.asp

http://67.15.36.49/tutorials/2d_custombrushes3/2d_custombrushes3_1.asp

"Po lewej jest coś jakby "lotnisko" (oraz startujące ptaki) - symbolizuje początki forum;

Schodki, mostek i pokręcona droga, symbolizuje cięzką pracę jaką trzeba wlozyć w forum...

Po prawej jest gora wokolo ktorej biegnie droga- to natomiast symbolizuje dlugą i mozolną drogę do sukcesu naszego WWW"

*FAINTS*

Napisano

Jejku DruG ale to pięknie ująłeś... chlip chlip ;)

fajne te chmurki, może trochę za "sztywne" ale myślę, że potrafisz lepiej :)

przy okazji dziękuje moim poprzednikom-kometatorom za tutki