Napisano 6 Grudzień 201311 l witam Mam pytanie czy istnieje mozliwosc w maxie kopiowania na takiej zasadzie jak cadzie ze zaznaczam obiekt a raczej jego punkt jako bazowy i potem kopiuje sobie wielokrotnie w miejsca gdzie chce, bez koniecznosci ciaglego wybierania czy chce copy instance itd. po prostu zeby to bylo szybko? dodatkowo zapytam czy istnieje w amxie jakis taki sposob kopiowania jakby malowania ze dziala tak jak wyzej oraz za kazdym razem obiekt ranodomowo sie ustawia oraz skale zmienia w zaleznosci jak ustawimy? wiem ze jest multipainter w pakiecie multiscatter ale chodzi mi wlasnie o takie cos by na czystym maxie bez zadncyh pluginow dzialalo. pozdrawiam
Napisano 6 Grudzień 201311 l Co do drugiego pytania do Obejct Paint. A co do pierwszego to dokładnej odpowiedzi nie znam, ale możesz rzucić okiem na Array, ale to raczej służy do ustawiania a nie szybkiego kopiowania.
Napisano 6 Grudzień 201311 l Przeciągając obiekt z wciśniętym shift (kopiując) pojawia sie denerwujący Ciebie msgbox, ale właśnie tam możesz wpisać ile razy ma być skopiowany lub sklonowany obiekt. No i oczywiście wspomniany powyżej Array, za pomocą którego precyzyjnie skopiujesz obiekty.
Napisano 6 Grudzień 201311 l Wydaje mi się że chodziło bardziej od szybkie kopiowanie w losowe miejsca. Prsoty patent na ominięcie/przeskoczenie okna Clone Options to kopiowanie z wciśniętym jednocześnie shift i enter.