Eden-3d Napisano 7 Grudzień 2013 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) Witam, nie wiem czy znajdę czas na ukończenie pracy, ale zaklepuję sobie temat, bo konkurs jest ciekawy. Mój bohater to stereotypowy detektyw wyposażony w nowoczesnej generacji sprzęt, który praktycznie sam dokonuje analizy pozostawionych śladów. Tradycyjna detektywistyczna lupa posiada specjalny czytnik, który na podstawie pozostawionej na miejscu zbrodni energii, odczytuje dane i wyświetla je w postaci hologramu. Myślę, że szybki szkic wyjaśni mój pomysł. Powodzenia w bitwie dla reszty uczestników.pózniej wrzuce bardziej szczegolowy opis tematu i szkic. Edytowane 28 Luty 2014 przez Eden-3d
Eden-3d Napisano 27 Styczeń 2014 Autor Napisano 27 Styczeń 2014 Aktualizuje opis tematu.Jest rok 2048.Mój detektyw zostaje wezwany do zbadania sprawy zaginiecia pewnego wysoko postawionego urzednika, który w tajemniczych okolicznościach zniknął ze swojego biura. Jedynymi śladami na miejscu zbrodni są but ofiary oraz prawdopodobny "świadek"- niezwykły ziwerzak, sprowadzony z innej galaktyki na specjalne życzenie klienta. Detektyw podejrzliwie bada swą nowoczesną lupą niepozornego stworka, który w jego przekonaniu może być kluczem do rozwiązania zagadki. Dzięki lupie może bowiem, na podstawie pozostawionej na miejscu zbrodni energii, zobaczyć w formie hologramu, co się wydarzyło. Praca moja będzie miała charakter cartoonowy.
ezils Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 Dobre! Góra statku na pierwszym planie chyba za bardzo odwraca uwagę i pozycją średnia - pod "zwierzakiem", może przesuń gdzieś indziej?
Eden-3d Napisano 7 Luty 2014 Autor Napisano 7 Luty 2014 dzieki za podpowiedz,chcialem dac na dole cos z dofem żeby skupić bardziej uwage na srodku sceny,ale pomysle nad tym żeby dac cos mniejszego.Wczesniej zapomnialem dopisac jeszcze ,ze ofiara była wielkim fanem fantastyki z lat 70-80 i w biurze mozna znalesc sporo gadzetow z klasyki sci-fi taki pomysł
Eden-3d Napisano 8 Luty 2014 Autor Napisano 8 Luty 2014 Zaznaczyłem na szybko w ps jak będzie wyglądać hologram i stworek
adek Napisano 9 Luty 2014 Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.
Eden-3d Napisano 12 Luty 2014 Autor Napisano 12 Luty 2014 Dzięki za nominacje:) STRZYG niestety to nie jest Pan głodek,ta bestia to coś więcej niż miłośnik jogurtów:). Wrzucam skromnego upa miasta
DrRambo Napisano 17 Luty 2014 Napisano 17 Luty 2014 lepszy był hipo z poprzednimi włoskami. czy fale tego skanera idące do oka nie powinny wychodzić ze środka skanera?
Eden-3d Napisano 17 Luty 2014 Autor Napisano 17 Luty 2014 DrRambo,tak zgadza się,ale to tylko taka improwizorka na szybko,na końcu się tym zajmę,wymodeluje porządnie w 3d
Pablo Napisano 19 Luty 2014 Napisano 19 Luty 2014 Siema Eden :) pracka sie super zapowiada, jedynie co bym popracował to nad postaciami (ich emocjami) bo teraz stoją jak ulepione z plasteliny, sztywne bez uczucia. pozdr
Eden-3d Napisano 19 Luty 2014 Autor Napisano 19 Luty 2014 Pablo dzięki za komentarz to będzie najtrudniejsze ,ale postaram się
Biolo_idiota Napisano 24 Luty 2014 Napisano 24 Luty 2014 Miałem nadzieję, ze dodasz jakiś naprawdę Sherlock'owy motyw jak na przykład przestrzelone poduszki. Czy masz zamiar zrobić coś z tym pnączem które udaje dłoń? Całość wygląda jak kinderniespodzianka, ogólnie zapowiada się fajnie. Jednak mało detektywistyczne ułożenie sceny.
Eden-3d Napisano 24 Luty 2014 Autor Napisano 24 Luty 2014 tak dłoń będzie zrobiona,scena jest jeszcze nie uporządkowana,jest jeszcze parę dni,postaram sie dodać jakieś sherlockowe motywy no i jestem otwarty na sugestie
mnkk Napisano 25 Luty 2014 Napisano 25 Luty 2014 tak dłoń będzie zrobiona,scena jest jeszcze nie uporządkowana,jest jeszcze parę dni,postaram sie dodać jakieś sherlockowe motywy no i jestem otwarty na sugestie ja bym np glonojada zapierdzielił w tym akwarium http://s3.flog.pl/media/foto/671663_glonojad-cd.jpg :D
Eden-3d Napisano 28 Luty 2014 Autor Napisano 28 Luty 2014 Wrzucam finalny obrazek i opis: Jest rok 2048.Mój detektyw zostaje wezwany do zbadania sprawy zaginiecia pewnego wysoko postawionego urzednika, który w tajemniczych okolicznościach zniknął ze swojego biura. Jedynymi śladami na miejscu zbrodni są but ofiary oraz prawdopodobny "świadek"- niezwykły ziwerzak, sprowadzony z innej galaktyki na specjalne życzenie klienta. Detektyw podejrzliwie bada swą nowoczesną lupą niepozornego stworka, który w jego przekonaniu może być kluczem do rozwiązania zagadki. Dzięki lupie może bowiem, na podstawie pozostawionej na miejscu zbrodni energii, zobaczyć w formie hologramu, co się wydarzyło. Praca moja będzie miała charakter cartoonowy. Powodzenia wszystkim
Rekomendowane odpowiedzi