Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, nie wiem czy znajdę czas na ukończenie pracy, ale zaklepuję sobie temat, bo konkurs jest ciekawy. Mój bohater to stereotypowy detektyw wyposażony w nowoczesnej generacji sprzęt, który praktycznie sam dokonuje analizy pozostawionych śladów. Tradycyjna detektywistyczna lupa posiada specjalny czytnik, który na podstawie pozostawionej na miejscu zbrodni energii, odczytuje dane i wyświetla je w postaci hologramu. Myślę, że szybki szkic wyjaśni mój pomysł. Powodzenia w bitwie dla reszty uczestników.pózniej wrzuce bardziej szczegolowy opis tematu i szkic.

be3v.jpg

Edytowane przez Eden-3d
  • Odpowiedzi 18
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Aktualizuje opis tematu.Jest rok 2048.Mój detektyw zostaje wezwany do zbadania sprawy zaginiecia pewnego wysoko postawionego urzednika, który w tajemniczych okolicznościach zniknął ze swojego biura. Jedynymi śladami na miejscu zbrodni są but ofiary oraz prawdopodobny "świadek"- niezwykły ziwerzak, sprowadzony z innej galaktyki na specjalne życzenie klienta.

Detektyw podejrzliwie bada swą nowoczesną lupą niepozornego stworka, który w jego przekonaniu może być kluczem do rozwiązania zagadki. Dzięki lupie może bowiem, na podstawie pozostawionej na miejscu zbrodni energii, zobaczyć w formie hologramu, co się wydarzyło.

Praca moja będzie miała charakter cartoonowy.

h04w.jpg

Napisano

Dobre! Góra statku na pierwszym planie chyba za bardzo odwraca uwagę i pozycją średnia - pod "zwierzakiem", może przesuń gdzieś indziej?

Napisano

dzieki za podpowiedz,chcialem dac na dole cos z dofem żeby skupić bardziej uwage na srodku sceny,ale pomysle nad tym żeby dac cos mniejszego.Wczesniej zapomnialem dopisac jeszcze ,ze ofiara była wielkim fanem fantastyki z lat 70-80 i w biurze mozna znalesc sporo gadzetow z klasyki sci-fi taki pomysł

Napisano

Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu.

Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią.

Napisano

Dzięki za nominacje:)

STRZYG niestety to nie jest Pan głodek,ta bestia to coś więcej niż miłośnik jogurtów:).

Wrzucam skromnego upa miasta

wa4x.jpg

Napisano

Siema Eden :)

pracka sie super zapowiada,

jedynie co bym popracował to nad postaciami (ich emocjami) bo teraz stoją jak ulepione z plasteliny, sztywne bez uczucia.

pozdr

Napisano

Miałem nadzieję, ze dodasz jakiś naprawdę Sherlock'owy motyw jak na przykład przestrzelone poduszki.

Czy masz zamiar zrobić coś z tym pnączem które udaje dłoń?

Całość wygląda jak kinderniespodzianka, ogólnie zapowiada się fajnie. Jednak mało detektywistyczne ułożenie sceny.

Napisano

tak dłoń będzie zrobiona,scena jest jeszcze nie uporządkowana,jest jeszcze parę dni,postaram sie dodać jakieś sherlockowe motywy no i jestem otwarty na sugestie

Napisano

Wrzucam finalny obrazek i opis:

Jest rok 2048.Mój detektyw zostaje wezwany do zbadania sprawy zaginiecia pewnego wysoko postawionego urzednika, który w tajemniczych okolicznościach zniknął ze swojego biura. Jedynymi śladami na miejscu zbrodni są but ofiary oraz prawdopodobny "świadek"- niezwykły ziwerzak, sprowadzony z innej galaktyki na specjalne życzenie klienta.

Detektyw podejrzliwie bada swą nowoczesną lupą niepozornego stworka, który w jego przekonaniu może być kluczem do rozwiązania zagadki. Dzięki lupie może bowiem, na podstawie pozostawionej na miejscu zbrodni energii, zobaczyć w formie hologramu, co się wydarzyło.

Praca moja będzie miała charakter cartoonowy.

x5t9.jpg

Powodzenia wszystkim

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności