Napisano 23 Grudzień 201311 l Witam, Jestem nowy na forum, zabawę z maxem na poważnie zacząłem jakoś we wrześniu. I mam pewien problem. Chciałem użyć path constraint na jednym obiekcie aby przypisać go do splajnu a potem za jego pomocą duplikować obiekt, który tworzyłby się na splajnie. I wszystko było ok do pewnego momentu. Zapewne coś poprzestawiałem, ale nie wiem co. Główny problem polega na tym, że gdy próbuje przesunąć obiekt on stoi w miejscu. Gdy ruszę suwakiem animację do przodu obiekt się przesuwa, ale gdy np. chciałbym go ręcznie przesunąć wraca do punktu początkowego. I nic nie mogę zrobić. Na pewno jest to problem danej sceny a nie maxa. W nowym pliku gdy próbuję zrobić to samo działa bez zarzutu. Szukałem podobnego problemu na forum żeby zbędnie nie zaśmiecać, ale niestety nie znalazłem. Z góry dziękuję za pomoc :)
Napisano 23 Grudzień 201311 l Jeżeli chcesz zrobić kopie obiektu po splajnie, to lepszy będzie spacing tool.
Napisano 24 Grudzień 201311 l Autor Temat do zamknięcia. Nie mam pojęcia czemu, dziś wszystko jest ok ;p