nCar Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Witam, Jestem nowy na forum, zabawę z maxem na poważnie zacząłem jakoś we wrześniu. I mam pewien problem. Chciałem użyć path constraint na jednym obiekcie aby przypisać go do splajnu a potem za jego pomocą duplikować obiekt, który tworzyłby się na splajnie. I wszystko było ok do pewnego momentu. Zapewne coś poprzestawiałem, ale nie wiem co. Główny problem polega na tym, że gdy próbuje przesunąć obiekt on stoi w miejscu. Gdy ruszę suwakiem animację do przodu obiekt się przesuwa, ale gdy np. chciałbym go ręcznie przesunąć wraca do punktu początkowego. I nic nie mogę zrobić. Na pewno jest to problem danej sceny a nie maxa. W nowym pliku gdy próbuję zrobić to samo działa bez zarzutu. Szukałem podobnego problemu na forum żeby zbędnie nie zaśmiecać, ale niestety nie znalazłem. Z góry dziękuję za pomoc :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
deshu Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Jeżeli chcesz zrobić kopie obiektu po splajnie, to lepszy będzie spacing tool. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nCar Posted December 24, 2013 Author Share Posted December 24, 2013 Temat do zamknięcia. Nie mam pojęcia czemu, dziś wszystko jest ok ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts