adek Napisano 1 Styczeń 2014 Share Napisano 1 Styczeń 2014 Początek Nowego Roku, ot taka luźniejsza ciekawostka na początek. Być może nie jest to news do końca związany z grafiką, ale chyba znajdą się osoby również na naszym forum, które przygodę z nią rozpoczynały jeszcze przed erą PC. Pełna treść: Emulator Amiga 500 dostępny w przeglądarce Chrome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stymulator Napisano 1 Styczeń 2014 Share Napisano 1 Styczeń 2014 Byłem kiedyś zapalonym Amigowcem, ale stwierdzenie "znajdą się osoby również na naszym forum, które przygodę z nią rozpoczynały jeszcze przed erą PC" uważam za nieprawdziwe, bo kiedy Amiga debiutowała, to era PC już trwała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 1 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2014 Racja! Chodziło mi o potocznie mówiąc "boom na PC". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 1 Styczeń 2014 Share Napisano 1 Styczeń 2014 phii.. też mi coś, ja na Amidze 1200 (bez dopalaczy) uruchomiłem emulator Macintosha (nie pamiętam wersji ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 1 Styczeń 2014 Share Napisano 1 Styczeń 2014 długo pisałeś ten emulator mateusz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2014 Do Wolfensteina 3D nie potrzeba żadnego emulatora. Działa od jakiegoś czasu w przeglądarce całkiem nieźle :) Link: http://wolf3d.atw.hu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 Byłem kiedyś zapalonym Amigowcem, ale stwierdzenie "znajdą się osoby również na naszym forum, które przygodę z nią rozpoczynały jeszcze przed erą PC" uważam za nieprawdziwe, bo kiedy Amiga debiutowała, to era PC już trwała... Trwala? Z kartami EGA czy tam CGA gdzie te same produkcje na Amidze wygladaly o NIEBO lepiej :D Pamietam jak zobaczylem wersje PC gierki "North and South" w tych wspanialych fioletowo-szarych barwach. Amiga graficznie dlugi czas byla lepsza, to gierki 3D zmienily wszystko tak na prawde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 nom Nezumi ma racje, wtedy byla taka era pc jak teraz era windows surface :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 @olaf - miałem na myśli istniejący emulator maca chyba ShapeShifer o ile pamiętam, na którym uruchomiłem którąś ze wczeniejszych wersji MacOS nie pamiętam którą ale mniejszą niż 8.0 @Adek - no tak ale to było dobre 10 lat temu, na nie dopalonej Amidze 1200 - czyli 2 MB RAM i 20 Mhz procek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 zrozumialem. to byl sarkazm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi