Napisano 1 Styczeń 201411 l Początek Nowego Roku, ot taka luźniejsza ciekawostka na początek. Być może nie jest to news do końca związany z grafiką, ale chyba znajdą się osoby również na naszym forum, które przygodę z nią rozpoczynały jeszcze przed erą PC. Pełna treść: Emulator Amiga 500 dostępny w przeglądarce Chrome
Napisano 1 Styczeń 201411 l Byłem kiedyś zapalonym Amigowcem, ale stwierdzenie "znajdą się osoby również na naszym forum, które przygodę z nią rozpoczynały jeszcze przed erą PC" uważam za nieprawdziwe, bo kiedy Amiga debiutowała, to era PC już trwała...
Napisano 1 Styczeń 201411 l phii.. też mi coś, ja na Amidze 1200 (bez dopalaczy) uruchomiłem emulator Macintosha (nie pamiętam wersji ale
Napisano 2 Styczeń 201411 l Autor Do Wolfensteina 3D nie potrzeba żadnego emulatora. Działa od jakiegoś czasu w przeglądarce całkiem nieźle :) Link: http://wolf3d.atw.hu/
Napisano 2 Styczeń 201411 l Byłem kiedyś zapalonym Amigowcem, ale stwierdzenie "znajdą się osoby również na naszym forum, które przygodę z nią rozpoczynały jeszcze przed erą PC" uważam za nieprawdziwe, bo kiedy Amiga debiutowała, to era PC już trwała... Trwala? Z kartami EGA czy tam CGA gdzie te same produkcje na Amidze wygladaly o NIEBO lepiej :D Pamietam jak zobaczylem wersje PC gierki "North and South" w tych wspanialych fioletowo-szarych barwach. Amiga graficznie dlugi czas byla lepsza, to gierki 3D zmienily wszystko tak na prawde.
Napisano 2 Styczeń 201411 l nom Nezumi ma racje, wtedy byla taka era pc jak teraz era windows surface :D
Napisano 2 Styczeń 201411 l @olaf - miałem na myśli istniejący emulator maca chyba ShapeShifer o ile pamiętam, na którym uruchomiłem którąś ze wczeniejszych wersji MacOS nie pamiętam którą ale mniejszą niż 8.0 @Adek - no tak ale to było dobre 10 lat temu, na nie dopalonej Amidze 1200 - czyli 2 MB RAM i 20 Mhz procek :)