Hatred Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 nastepny z seri gunikow do Burzuazji poly: 515 tekstura: 512x512
RK Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 Strasznie cudacznie wygląda w kamuflażu ale zrobiony świetnie (jeśli chodzi o broń jestem laikiem więc jeśli prawy przypierdacznik od lewej luftklapy jest za duży/za mały będę ostatnim który to zauważy).
_michal Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 Ja się nieśmiało spytam - Ty liczysz trójkąty, czy N-gony?
Hatred Napisano 6 Wrzesień 2004 Autor Napisano 6 Wrzesień 2004 n-gony, wzasazie wiekszosc to 4katy jest tylko kilka wiekszych, a to dobrze czy zle?
ftorek Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 no to model ma ponad tysiaka trojkatow - troche duzo mi sie wydaje
_michal Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 Tak jak ftorek. Zanim policzysz _zawsze_ konwertuj do editable mesh (o ile używasz maxa). Można to obejść i zainstalować taki skrypcik który pokazuje poprawną ilość trójkątów w Editable poly w Maksie: http://www.juantwo.com dział scripts - Epolycounter, po podmienieniu oryginalnego skryptu wystarczy wcisnąć '7' (ale nie na numerycznej) i we viewporcie pokaże się poprawny vertex/edge/polycount. Polecam.
Hatred Napisano 6 Wrzesień 2004 Autor Napisano 6 Wrzesień 2004 spoko szefo powiedzial ze bronie maja byc na okolo 500 4katow wiec lajt :) ale dzieki za uwagi aha bo cienko widac linka jak by ktos cos kcial wiecej wiedziec o Burzuazji: http://burzuj.nma-fallout.com/
darkelf Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 no to bedzie hardkor ;)... bron fajniejsza od tamtego kalasza... a ta strona mi nie dziala :/... ona nie lubi ie ani mozilli :)... [na konquerorze chula :P]
KLICEK Napisano 6 Wrzesień 2004 Napisano 6 Wrzesień 2004 co do siatki podobnie jak przy kalachu , ale texturka jest fajna :)
Hatred Napisano 6 Wrzesień 2004 Autor Napisano 6 Wrzesień 2004 kurcze ale wycielem przeciez te zbedne poly z raczki przedniej? hehe dzieks
Hatred Napisano 7 Wrzesień 2004 Autor Napisano 7 Wrzesień 2004 1 gleboko: podobno w low poly nie daje sie nawet dziury w lufie, ja tam dalem bo nie osiagnelem max polycout, a glebokosc raczej nie jest widoczna, nie przeszkadza, ani nie zjada wiecej poly 2 detal przy spuscie: no racja wystarczylka by kreska, z tym ze znowu mialem dodatkowe kilka poly wiec wykozystalem :) przez to z bliska tez ladnie wyglada "I plant the seeds of doubt to harvest the crop of wisdom"
darkelf Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 1.a to bedzie z bliska? 2. ino teraz jakbys chcial jakos sensownie zmapowac dziure to wiekszosc co tam sobie pomalujesz i tak nie bedzie widac.
Hatred Napisano 7 Wrzesień 2004 Autor Napisano 7 Wrzesień 2004 dziurka jak dziurka czarna zostawilem :) a w grze bedzie cos w stylu menu z bronia w hitmanie (lapiesz kursorem i obracasz sobie) w wielkosci 1/6 ekranu zdaje sie
KLICEK Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 heh ja jestem za! jak najlepszym wykozystaniem limitow czyli jak mam limit 500 fejsow to robie 500 fejsow i tu masz plusa. Zbliska czy nie bron musi wygladac ladnie , a dziurka w lufie jest w wiekszosci gierek :P Ciezko powiedziec cos nowego niz to co napisalem przy kalachu mozesz zaoszczedzic kilka poly w kilku miejscach , wykozystujac je w wydobycie jeszcze jakiegos waznego detalu (o ile takowy istnieje). Podobno w hl2 same dragi(bronie) wystajace z ekranu maja byc do 3500 k poly :p
RK Napisano 7 Wrzesień 2004 Napisano 7 Wrzesień 2004 @ barton_fink- nie do końca rozumiem jakie znaczenie ma głębokość (długość poligonów). Czy trójkąt ma 2 mm czy 200 m renderuje się tak samo.
bartonfink Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 RK -> wiem o tym :) pytanie padlo z czystej ciekawosci . Skoro juz zrobil to poco tak gleboko :D myslalem ze to z obawy ze ktos zobaczy ze ona sie gdzies tam konczy ;) heheh zreszta myslalem ze pytajnik da do zrozumienia iz to jest moje pytanie a nie moja sugestia :) Co do broni to prezentuje sie bardzo ladnie pozdro
Hatred Napisano 8 Wrzesień 2004 Autor Napisano 8 Wrzesień 2004 dzieki panowie za wszelkie komenty, mam jeszcze zrobionych 10 innych kalachow ale juz to bedzie nudne jak znowu apodam, nastepnym razem dam jakas inna bron jak was to nie nudzi :)
_michal Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 pokazuj, pokazuj, najlepiej wrzucaj wszystkie do jednego wątku :)
KLICEK Napisano 8 Wrzesień 2004 Napisano 8 Wrzesień 2004 wlasnie tak by bylo najmadrzej all do jednego watku i odrazu bys mial 32143112321321 komentsow a tak bedziesz otwieral 3214151521421 watkow z 1 modelem ;p
Hatred Napisano 22 Wrzesień 2004 Autor Napisano 22 Wrzesień 2004 wszystkich zapraszam do wip Projekt Burzuazja wziolem sie za meczenie postaci, co z tego wyjdzie to sie zobaczy
Rekomendowane odpowiedzi