Napisano 18 Styczeń 201411 l Witam. Wcześniej zamieściłem 2 prace nie ukończone. Jednak sobie pomyślałem by spróbować. Zacznę od ukończenia modelu Ferdinanda. Jak wrócę do domu to mogę wstawić więcej renderów. Edytowane 21 Styczeń 201411 l przez darkatraz
Napisano 21 Styczeń 201411 l przejżyj to i zaokrąglij nieco zęby http://www.primeportal.net/tanks/david_lueck/elefant_spat/index.php?Page=1
Napisano 23 Styczeń 201411 l Autor Witam. Wiem, ze wczoraj miałem wstawić poprawione koło ale siły wyższe przesądziły. Dzisiaj tak siadłem i zauważyłem, że koło napędowe ma 20 zębów gdzie powinno mieć ich 19. Więc zrobiłem je od nowa z zachowaniem większych szczegółów i detali. Aktualnie pozostało dodać śruby, podkładki oraz w pewnym miejscu zrobić wyżłobienia. PS. Wygładzanie dodam już na samym końcu.
Napisano 24 Styczeń 201411 l Patrzeć a widzieć to nie to samo......środek koła napędowego wygląda zupełnie inaczej, poza tym u ciebie środek i zębatka są na jednym poziomie w rzeczywistości to wygląda inaczej.
Napisano 24 Styczeń 201411 l dałem Ci referencje ,na stronie 3 masz dokładnie pokazane koło napędowe . Ale jeżeli sprawia Ci ono problem przy modelowaniu to zacznij sobie od łatwiejszych elementów .Do koła sobie spokojnie przysiadziesz póżniej .
Napisano 24 Styczeń 201411 l Autor To zaczne jeszcze raz. A pierścień zębatek jest ok ? Edytowane 24 Styczeń 201411 l przez darkatraz
Napisano 24 Styczeń 201411 l Autor Dzisiaj posiedziałem trochę nad zębatkami gdzie blisko pół dnia straciłem wpatrując się w zdjęcia koła napędowego. Mam nadzieję, ze teraz jest ok, a jak nie to jutro znowu od nowa.
Napisano 24 Styczeń 201411 l Autor Ehhh. Prt Scr siatki oraz link do pliku max. http://www60.zippyshare.com/v/50221501/file.html
Napisano 25 Styczeń 201411 l poczytaj więcej o subdivach - http://wiki.polycount.com/SubdivisionSurfaceModeling#Primers
Napisano 25 Styczeń 201411 l Autor Nieee. Daruje sobie to wszystko, ja się zwyczajnie nie nadaje do tego.
Napisano 25 Styczeń 201411 l hej, nie poddawaj się! :) może nie zaczynaj od czołgów, bo to ciężki temat. Zacznij od jakiś małych elementów ;)
Napisano 25 Styczeń 201411 l Nieee. Daruje sobie to wszystko, ja się zwyczajnie nie nadaje do tego. Potrzebujesz treningu, nie poddawaj się! :) Pooglądaj trochę jak modelują inni! Na poniższej stronie znajdziesz sporo tutoriali! http://cg.tutsplus.com/tutorials/autodesk-3d-studio-max/building-the-caterpillar-797-in-3d-studio-max-creating-the-tires-rims-cabin-and-bridge/?search_index=435 Zobacz także Grant Warwick- Hard Surface Essentials
Napisano 25 Styczeń 201411 l Poza umiejętnościami które nabywamy z czasem i doświadczeniem w tym całym 3D chyba najważniejsza jest ....cierpliwość . Nie poddawaj się !
Napisano 25 Styczeń 201411 l Autor Cierpliwości to ja mam dużo przy puzzlach. Dzisiaj zamiast 3D to zabrałem się za 18000 elementów puzzli i książke się skończyło. Już dawno się tak nie zrelaksowałem. Jutro poczytam i pooglądam, a tym czasem ferdek idzie do śmieci.
Napisano 27 Styczeń 201411 l Cierpliwości to ja mam dużo przy puzzlach. Dzisiaj zamiast 3D to zabrałem się za 18000 elementów puzzli i książke się skończyło. Już dawno się tak nie zrelaksowałem. Jutro poczytam i pooglądam, a tym czasem ferdek idzie do śmieci. Najgorsze co można zrobić....Z takim podejściem to nie skończysz nic. Rób, może być źle, ale kończ. Następny będzie lepszy , a jak będziesz robił 27893565892736 nieskończonych to nie uda się nic......
Napisano 28 Styczeń 201411 l Autor Po namyśle pasuje. Nic nie wychodzi w takim stopniu by to tutaj pokazać. Nawet praca na podstawie tuta nie idzie :/
Napisano 28 Styczeń 201411 l Każdy kiedyś zaczynał i miał mniej lub bardziej podobnie, trzeba być kwardym nie mietkim! :)
Napisano 28 Styczeń 201411 l Nic na siłę, jeżeli nie odczuwasz nawet "pociągu" do temat to po co się zadręczać i tracić czas spróbuj odnaleźć się w czymś innym jeżeli Ci nie wychodzi podejdź do tematu z samokrytyką nie oczekuj że ktoś za Ciebie zacznie robić, sam miałem tak na początku że wybierałem zawsze łatwiejsze opcje bo nie chciało mi się zwyczajnie robić cięższych rzeczy ale z doświadczeniem i z czasem wszystko przyjdzie. Rób po prostu to co Ci sprawia przyjemność ;)
Napisano 29 Styczeń 201411 l Autor Tylko, że znajomy mnie zaraził tym w 5 kl. podstawówki. Robiłem kiedyś porządne prace ale coś się stało, że czasu nie miałem i chciałem wrócić. Ps. Projektów tamtych nie mam. Straciło się dane :/