Fixed Posted February 7, 2014 Share Posted February 7, 2014 (edited) Hej, Wrzucam kolejną pracę, dzięki wszystkim za pomoc w wipie, jestem pewien, że dzięki Waszym radom wyszło lepiej :) W tym wątku możecie zobaczyć więcej materiałów z powstawania grafiki jak i wcześniejsze wersje sceny: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=92745 jak zwykle będę wdzięczny za komentarze, na pewno przydadzą się w przyszłości przy kolejnych pracach ( czyli w poniedziałek ;-) ) pozdrawiam Edited February 8, 2014 by Fixed Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolitic Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Fajna scenka - mam tylko wrazenie ze sie pospieszyles ze wrzucaniem do galerii - zreszta ja tez czesto :) Popracowalebym nad oswietelniem - jest plytkie teraz - jakies niebieksawe akcenty by sie przydaly. Generalnie in plus, ale moglo byc znacznie lepiej zwlaszcza przy tak epickim rozmachu ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixed Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 (edited) kurde tego się obawiałem :) wiesz jak to jest patrzeć się na coś tak długo, że zwracasz uwagę już tylko na detale a nie na ogół. dzięki za szczerość, pozdro ! EDIT: na szybko zrobiłem chyba już ostatnią poprawkę Edited February 8, 2014 by Fixed Link to comment Share on other sites More sharing options...
YetoKnight Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Ładna ilustracja, mi od razu kojarzy się z jakimiś tworami blizzarda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixed Posted February 9, 2014 Author Share Posted February 9, 2014 Dzięki Yeto, właśnie w taki klimat uderzałem :) Wrzucam ostatni update, wiem , że to finished work a nie wip ale poprawki są mikroskopijne, tylko lekkie poprawienie kadru + ostatnie szlify atmosfery. Myślę, że już wiem mniejwięcej jakie błędy popełniłem ze skalą, światłem i kompozycją. Zbyt mały zamek, zbyt wyraźny displacement... Jeśli ktoś jeszcze ma coś do dorzucenia chętnie przeczytam :) Tymczasem pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
legomir Posted February 9, 2014 Share Posted February 9, 2014 Takie pytanie masz może do polecenia jakieś tutoriale/makingofy cokolwiek na temat terenu? ;) Dorzuciłbym może mały bump na kamienie na pierwszym planie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixed Posted February 9, 2014 Author Share Posted February 9, 2014 no właśnie, większość tutoriali jest o tym jak na plane rzucić displacement ;) Szukałem sporo przy robieniu tej pracy, testowałem World Machine i Terragen - możesz poszperać. ale jednak zdecydowałem się robić teren ręcznie w mudboxie, generować normalmapę a modele exportować do maxa i tam je ustawiać, texturować i lekko poprawiać. Pracowałem na dosyć mocno zagęszczonych siatkach. tu masz pokazane możliwości mudboxa jeśli chodzi o teren : możesz użyć własnych textur używając inprinta albo ściągnąć gotowe np. ze strony autodesku, area. Ja połączyłem tą technikę z klasycznym sculptowaniem ale na pewno jest mnóstwo innych, lepszych technik. Wiem, że sporo artystów używa z-brusha do modelowania skał/gór i efekty są świetne. pozdrawiam EDIT: no i wiadomo, możesz robić teren we Vue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ikki3D Posted February 10, 2014 Share Posted February 10, 2014 Bardzo piękna scenka :) Pomyśl nad stworzeniem jakieś historii. Było by to bardzo ciekawe :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolitic Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 Gratki fronta! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts