Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Hej,

Wrzucam kolejną pracę, dzięki wszystkim za pomoc w wipie, jestem pewien, że dzięki Waszym radom wyszło lepiej :)

05ys.jpg

W tym wątku możecie zobaczyć więcej materiałów z powstawania grafiki jak i wcześniejsze wersje sceny:

http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=92745

jak zwykle będę wdzięczny za komentarze, na pewno przydadzą się w przyszłości przy kolejnych pracach ( czyli w poniedziałek ;-) )

pozdrawiam

Edytowane przez Fixed

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajna scenka - mam tylko wrazenie ze sie pospieszyles ze wrzucaniem do galerii - zreszta ja tez czesto :) Popracowalebym nad oswietelniem - jest plytkie teraz - jakies niebieksawe akcenty by sie przydaly. Generalnie in plus, ale moglo byc znacznie lepiej zwlaszcza przy tak epickim rozmachu ;)

Napisano
  • Autor

kurde tego się obawiałem :) wiesz jak to jest patrzeć się na coś tak długo, że zwracasz uwagę już tylko na detale a nie na ogół. dzięki za szczerość, pozdro !

EDIT:

na szybko zrobiłem chyba już ostatnią poprawkę

05ys.jpg

Edytowane przez Fixed

Napisano
  • Autor

Dzięki Yeto, właśnie w taki klimat uderzałem :)

Wrzucam ostatni update, wiem , że to finished work a nie wip ale poprawki są mikroskopijne, tylko lekkie poprawienie kadru + ostatnie szlify atmosfery.

6kg1.jpg

Myślę, że już wiem mniejwięcej jakie błędy popełniłem ze skalą, światłem i kompozycją. Zbyt mały zamek, zbyt wyraźny displacement... Jeśli ktoś jeszcze ma coś do dorzucenia chętnie przeczytam :)

Tymczasem pozdro

Napisano

Takie pytanie masz może do polecenia jakieś tutoriale/makingofy cokolwiek na temat terenu? ;)

Dorzuciłbym może mały bump na kamienie na pierwszym planie

Napisano
  • Autor

no właśnie, większość tutoriali jest o tym jak na plane rzucić displacement ;)

Szukałem sporo przy robieniu tej pracy, testowałem World Machine i Terragen - możesz poszperać. ale jednak zdecydowałem się robić teren ręcznie w mudboxie, generować normalmapę a modele exportować do maxa i tam je ustawiać, texturować i lekko poprawiać. Pracowałem na dosyć mocno zagęszczonych siatkach.

tu masz pokazane możliwości mudboxa jeśli chodzi o teren :

możesz użyć własnych textur używając inprinta albo ściągnąć gotowe np. ze strony autodesku, area.

Ja połączyłem tą technikę z klasycznym sculptowaniem ale na pewno jest mnóstwo innych, lepszych technik. Wiem, że sporo artystów używa z-brusha do modelowania skał/gór i efekty są świetne.

pozdrawiam

EDIT: no i wiadomo, możesz robić teren we Vue

Napisano

Bardzo piękna scenka :) Pomyśl nad stworzeniem jakieś historii. Było by to bardzo ciekawe :)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.