Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, potrzebuje zrobić przekrój budynku jednak opcja slice jest niedostępna. Jest to dość rozbudowany obiekt częściowo pogrupowany, kiedy chcę go rozgrupować max sie zawiesza w związku z tym również nie mogę użyć opcji attach. Boolean również niedostepny... Jakie są możliwe sposoby żeby uzyskać ten przekrój?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 885
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Clipping w kamerze? Ustaw "near" tak, żeby przecinał budynek w miejscu przekroju. W kamerze (standardowej) włącz otographic projection. Trochę problem ze światłem ale myślę że można sobie z tym poradzić np. ustawiając "brak rzucania cienia" przez niektóre ściany. Może to trochę "pokrętny" pomysł ale jak nie masz innej możliwości to?...

Napisano

Sice jest niedostępny jeżeli w grupie masz kamerę, światło, helper itp.

Jeżeli możesz otworzyć grupę, to po otworzeniu wybierz sobie geometry z rozwijanego menu selection filter w lewym górnym rogu toolbarów i zaznacz wszystko co ma być przekrojone, ewentualnie możesz wybrać tylko geometrię za pomocą opcji select by name.

Napisano
  • Autor

Zrobiłem jak radził Dynamico. Nie rozumiem jeszcze jednej kwestii. Usunąłem światła i kamery za pomocą geometry, program znajduje jeszcze te nieszczęsne helpery więc slice dalej nie działa. Co to są te helpery? bo jeśli je wywale to znika połowa budynku:) Z tego co udało mi się zauważyć razem z helperem znika szkło?...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności