tadek Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Witam, zastanawiam się, a być może orientujecie się, czy Max pozwala na zapis modelu w taki sposób by można było go dostarczyć do firmy która zajmuje się obróbką 3D i/lub frezem 2D w powiedzmy steropianie, depronie etc? Mam wrażenie że jest taka możliwość jednak jak przygotować model pod coś takiego? Czy muszę mieć na uwadze jakieś konkretne zasady rządzące tego typu obróbką? Z góry dzięki za podpowiedź! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miłosz3ds Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Cześć. Szczerze powiem, że nie wiem do końca jak to wygląda - jedna, jedyna firma z jaką miałem styczność akceptowała tylko i wyłącznie pliczki z Rhino, oczywiście modele polygonalne trzeba było zamieniać na NURBSy. Jedyne wyjście to po prostu wysłać maila/zadzwonić i zapytać. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadek Posted February 17, 2014 Author Share Posted February 17, 2014 Cześć, dzięki za odpowiedź, mimo wszystko mocno naprowadziłeś mnie na pewne zagadnienia z takim modelowaniem związane. Dopytałem jeszcze kilku ludzi siedzących w temacie i jeśli powiem że jest to zupełnie inny dział wiedzy przy modelowaniu od tego co dotychczas się nauczyłem w zabawie z 3D, to chyba nie skłamię : P Bardzo obszerny temat. Dzięki raz jeszcze, pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts